България е най-сигурното място на Балканите, може би

Начална страница | Свят | България | България е най-сигурното място на Балканите, може би

България е стабилно и може би най-сигурното място на Балканите. Отговорностите и изискванията на хората към МВР са големи. Това каза вътрешният министър Валентин Радев на честванията по повод 139-ата годишнина от създаването на МВР.

"Понякога полицаите са обругавани несправедливо, а голяма част от работата на МВР оставала скрита. Такива например били шестте месеца на председателството, когато не бил допуснат нито един инцидент", отчете Радев.
Той припомни, че преди година на празника били разделени със синдикатите, когато имаше големи протести. Но ги призова да останат чувствителни към проблемите.
 
Радев спомена отново, че се работи в посока нов закон за МВР.
 
"България се справи отлично с охраната на българското председателство. За шестте месеца не е имало нито един инцидент", отчете още вътрешният министър Валентин Радев в речта си по повод професионалния празник на МВР. 27 000 служители на силовото ведомство са били ангажирани за охраната.
 
"139 години е много кратък срок за дейността на министерството. От друга страна обаче то понякога е цял живот за много хора. С дейността си обаче то прави страната най-сигурна за живеене в региона", отбеляза министърът.

Пресцентъра на МВР публикува и честитка от името на министъра Валентин Радев. "Преди 139 години, веднага след Освобождението, е създадена една от първите институции за защита на новата българската държава - Министерството на вътрешните дела. И тогава, и днес, мисията на служителите на МВР е трудна и високо отговорна", акцентира министърът.
 
"Пред Вас стоят предизвикателства, които изискват висок професионализъм, смелост, морал и знания. (...) Всички Вие безрезервно и всеотдайно изпълнявате своя дълг пред обществото, независимо че не винаги получавате заслужена благодарност и признание за своя труд", отбелязва в поздравлението си Валентин Радев.

"Затова днес, на Вашия празник, от мое име и от името на ръководството на МВР, Ви благодаря за професионализма, за всеотдайността, за вярата и желанието, с които работите в полза на обществото! Гордейте се, че сте част от голямото семейство на МВР! Честит празник", завършва обръщението си министърът.

Източник: БТА, БГНЕС, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7