Борисов нареди оттегляне проекта за акциза върху бездимните цигари

Начална страница | Свят | България | Борисов нареди оттегляне проекта за акциза върху бездимните цигари

Премиерът Бойко Борисов ще разпореди на парламентарната група на ГЕРБ да изтегли законопоректа, с който се иска увеличение на акциза за бездимни цигари. Това каза премиерът пред журналисти, след като пристигна на летището в Солун, Гърция.
По думите му с приемането на законопроекта бюджетът щеше да печели поне с 30 млн.лв. повече, които сега отиват в джоба на производителите на тези устройства.
"Щом тези, които критикуват законопроекта, сред които и Патриотите, искат да го изтеглим, нека така да бъде", заяви той. "Когато след два месеца дойдат да искат пари от бюджета за следващата година, ще им напомня за това тяхно желание", каза Борисов.
Премиерът е в Гърция за участие в заседанието на Висшия съвет на четирите страни – България, Сърбия, Румъния и Гърция. Темата на разговорите ще бъде посветена на инфраструктурните проекти в посока на взаимопомощ между четирите страни и целия регион.
Той коментира разделението, до което се стигна след като ГЕРБ и „Обединени патриоти“ се оказаха на различни мнения относно необходимостта от повишаването на акциза за бездимните тютюневи продукти (IQOS).
Освен ГЕРБ никой за бюджета не мисли, заяви Борисов пред българските медии веднага след слизането си от самолета в Солун.
„След като искаме да дотираме цигарите, след като искате да подаряваме пари от бюджета за цигари, бездимни, това е загуба за държавния бюджет. Така на практика ние ще дотираме чужди компании, които Патриотите подкрепят. Разпоредил съм на Цветанов или да оттеглят закона, или да не се облагат с такива мита като другите цигари”, каза Борисов.
"Председателството свърши, няма да оставям повече ГЕРБ да става тупан на който сутрин някой няма работа и излиза и се изказва по нас”, закани се още Борисов на коалиционния си партньор.
„Много стисках зъбите, достатъчно”, категоричен бе премиерът.


Източник: БТА, БГНЕС, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7