Обявлението за концесията на Летище София е публикувано в „Официален вестник” на ЕС

Начална страница | Свят | България | Обявлението за концесията на Летище София е публикувано в „Официален вестник” на ЕС
image

Обявлението за възлагане на концесия на Летище София е публикувано днес в „Официален вестник“ на Европейския съюз. Това съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. По-рано през деня от БСП алармираха в парламента, че транспортното министерство не съобщава подробности около процедурата по отдаване на концесия на аерогарата.
 
След публикуването на обявлението, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията има правото и задължението да осигури пълен и безпрепятствен достъп до документацията за концесията, така, както е посочена по-долу. Целта е да се осигури равен и едновременен достъп до условията за концесията на всички потенциални инвеститори, се посочва в съобщението на транспортното министерство.
 
Информацията, свързана с концесията на летище София (решението на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за откриване на процедурата; решението на Министерския съвет за одобряване на решението на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията; обявлението за откриване на процедурата; обосновката за концесията; документацията за концесията, включително проекта на концесионен договор), може да бъде намерена в Националния концесионен регистър, поддържан на страницата на Министерския съвет, както и на интернет страницата на Министерството на транспорта до края на днешния ден, допълват от ведомството.

И отбелязват, че "с посочените по-горе действия Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията стриктно спазва Закона за концесиите, който изисква информацията за концесията да бъде публикувана след публикуване на Обявлението в „Официален вестник“ на Европейския съюз".

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7