Борисов имал два университета - Тодор Живков и Царя

Начална страница | Свят | България | Борисов имал два университета - Тодор Живков и Царя
image

Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски били два университета за Бойко Борисов, защото от тях научил най-много.
И бившият комунистически ръководител на България, и бившия цар и премиер поставяли на първо място на България, смята бившият им телохранител и настоящ министър-председател. От тях той се научил на "много" - включително на обноски: "ако си гладен да не го показваш", разказва Бойко Борисов в пространно интервю по повод 20-годишнината на уеб портала dir.bg.
Премиерът разказва как през 90-те охранявал бившия комунистически ръководител Живков и говорили за Косово много преди кризата през 1999 г. Борисов признава, че тогава нищо не знаел по тематa, освен поговорка "Марко на Косово поле как е закъсал".
Живков е смятал, че Борисов като негов бодигард е имал общо със структурите на държавата. "Той ми каза "виж там по веригата предай". Какво Косово, на кой да предам по веригата?! Познаваше много добре ситуацията в света, защото толкова години бе управлявал. Познаваше не само СССР, Близкия изток, Либия, Иран, Сирия", казва премиерът.
Ако не ме бяха изгонили от МВР, още щях да си марширувам по плаца
"Като влязох в политиката не бях наивен, а ядосан, защото мисля, че като главен секретар си вършех много добре работата. И бях изгонен по лош начин. Ако не ме бяха изгонили от МВР, още щях да си марширувам по плаца".

На въпрос как оценява управлението си, той отговаря, че си пише голяма черна точка за държавната администрация. "Администрацията е огромна в държавата - като цяло, тя има своите правила и колкото и да се опитваш да ѝ влияеш, много е трудно, защото консервативно се променя. Особено жена, когато има на гишето, ще видиш характера ѝ. Като се падне някоя кисела на гишето, хората псуват мен. Така е прието в България, за всеки проблем е виновна държавата", оплаква се Борисов.

На въпроса кой го съветва в критични ситуации и има ли близки хора, той отговаря: "Не. Никога не съм имал нито съветник, нито пиар, нито каквото и да било. Всяко мое действие, може и да е грешно, но аз си го мотивирам и мисля, че е правилно. Ако ми докаже някой или видя, че съм сгрешил казвам - "извинявайте, не е правилно, ще го направим по друг начин". Никога не съм се инатил".

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7