Говорителят на Пеевски в парламента: "Репортери без граници" да не клепат България

Начална страница | Свят | България | Говорителят на Пеевски в парламента: "Репортери без граници" да не клепат България
image

Кои са "Репортери без граници"? Могат да бъдат репортери без граница, но да не клепат България без граница. Г-н Пеевски и аз внесохме ли законопроект за медиите? Беше ли оплют този законопроект от медиите, които гравитират към "Репортери без граници"? Отлежава ли два месеца? Не трябва ли журналистите в България да кажат има ли свобода на медиите или не? Като политик казвам, че в България има свобода на медиите. Така депутатът от ДПС Йордан Цонев, познат с прякора си Данчо Ментата, коментира поредния доклад на "Репортери без граници", който постави България на последно място по медийна свобода не само в Европа, но и на Западните Балкани.
Не виждам и една дума в доклада за корпоративните медии в България – те бяха създадени от Иво Прокопиев и Сашо Дончев (бел. ред. – Икономедиа и в. "Сега"). Да бъдат така добри ГЕРБ да придвижат законопроекта и ще видим има ли 80% концентрация на медии при Делян Пеевски. Впрочем, вчера разбрах от медиите, че има крупна сделка за медиите на г-н Пеевски – с една много голяма компания за кино, каза още Цонев пред Нова телевизия. Навсякъде всичко се чува, е къде е тази свобода на словото на последно място, блесна депутатът с пореден цитат.
Учудващо или не Цонев не коментира защо при внасянето на медийния законопроект Пеевски не е декларирал частен интерес, след като явно притежава медии и отдавна не го отрича. Народният представител не уточни колко помага това на медийната свобода.
Войната "президент – правителство"
Напрежението между институциите не е полезно за българските граждани. ДПС няма да вземе страна в конфликта между президента и управляващото мнозинство. Категорично някой опитва да промени пътя на България и това е коалиционният партньор на ГЕРБ – „Обединени патриоти”. Изявленията от Крим го показват, заяви Цонев. Истинският конфликт е накъде води ГЕРБ България с тази коалиция, защото Сидеров беше пределно ясен от Крим, обясни Цонев и добави – разграничението може да стане само чрез разграничение в управлението от „Обединени патриоти”. Така не може – ГЕРБ имаше други възможности да формира управление, дискутирали сме ги вече, лаконичен беше Йордан Цонев. И веднага уточни – да познавате партия, която да е по-последователна в евроатлантическата си позиция от ДПС. Съпругата на Лозан Панов към Пеевски: "Не виждам кой ще ти излезе насреща"
Нашите натовски и европейски партньори почнаха да питат ГЕРБ къде водят България с този коалиционен партньор. Гражданите за европейско развитие на България са в коалиция с Гражданите за евразийско развитие на България – тази шизофрения ГЕРБ ако може да я обясни, призова Цонев, визирайки конференцията на АЛДЕ през идващите почивни дни, където ДПС очаква въпроси от гостите. Депутатът от ДПС посочи, че Сидеров е заявил, че „предстои сваляне на санкциите”, че „Европа е част от Евразия”. Националната сигурност на България зависи от членството ни в НАТО – простете, но с 12 самолета ще я гарантираме ли, попита Цонев.
Корупцията в България
Йордан Цонев нападна директно "Зелените", защото не се разграничили с кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева. Той използва думата "изсулиха" по техен адрес и не пропусна новото формирование "Демократична България", като обяви, че лидерът на ДБСП Атанас Атанасов, на „Да, България” Христо Иванов, както и Тома Белев и Борислав Сандов (бел. ред. – Цонев каза „Борислав не си спомням името му). Не може така – точно като пеперуда, метаморфоза – изсулиш се от една компроментирана коалиция и предлагаш нещо ново като старо. Кои сте вие – компроментирани сте във всяко управление, заяви известният с прякора си депутат Данчо Ментата, който направи исторически преглед и де факто обяви "Демократична България" за наследник на СДС и ОДС. Той поиска да се даде шанс на новата антикорупционна комисия да работи.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7