Филип Солерс, съпругът на Юлия Кръстева: Досието ѝ е фалшиво!

Начална страница | Свят | България | Филип Солерс, съпругът на Юлия Кръстева: Досието ѝ е фалшиво!
image

81-годишният Филип Солерс, който е един от най-известните френски интелектуалци и съпруг на Юлия Кръстева, наруши мълчанието около досието ѝ.
На уебстраницата на "La Règle du jeu" ("Правилата на играта") - списание за литература, философия, политика и изкуство, чийто издател е видният френски интелектуалец Бернар-Анри Леви, Солерс дава воля на гнева си и пише: "Защо старите български тоталитарни тайни служби сега публикуват "архиви" срещу Юлия Кръстева, които тя гневно опровергава? Защо реномирани вестници като "Ле Монд" и "Л‘Обс" повтарят тази невярна информация?", предаде БНЕС.  Юлия Кръстева твърдо е работила за ДС, последният документ е от 2009 г.
Солерс смята, че статията за "Аферата Кръстева" в "Льо Монд" неслучайно е била публикувана редом с информацията за отравянето на агента Сергей Скрипал, както и че неслучайно авторът на статията в "Л‘Обс" е български журналист от София.
Настъплението срещу Кръстева, по думите му, се било превърнало в "популистко-фашистки фестивал", срещу който се възправили поне смелите демократи в България. 
По повод неговия текст "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" пише: "На своята уебстраница Юлия Кръстева на два пъти опроверга обвиненията и заплаши със съд онези, които ги повтарят. Реторичният амок на Солерс подкопава защитата ѝ и дава доказателство за отчаянието на обвиняемите, с които вече от две седмици не се е солидаризирал нито един френски интелектуалец. Единствено историчката Соня Комб, която живее в Берлин и е авторка на книга за Щази, напомня за презумпцията за невиновност и призовава към сдържаност. "Архивите могат да бъдат и извор на дезинформация", пише Комб в "Льо Монд".

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7