ГЕРБ обвиниха БСП и ПЕС, че стоят зад Върбакова, замесиха Моника Станишева

Начална страница | Свят | България | ГЕРБ обвиниха БСП и ПЕС, че стоят зад Върбакова, замесиха Моника Станишева
image

„Зад Гинка Върбакова стоят не само БСП, а и ПЕС – Моника Йосифова е авторът на прикачения файл в прессъобщението от купувача на ЧЕЗ”. Това каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в декларация, прочетена от парламентарната трибуна днес.

"Купувачът на активите на ЧЕЗ разпространи до медиите прессъобщение, чието съдържание не е особено интересно. Интересен е авторът на прикачения файл, съдържащ въпросното прессъобщение.
То е Моника Йосифова. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Една малка техническа грешка ви издаде", обвини Гърневски.

Той призова червените депутати да имат мярка в лицемерието си и да спрат с обвиненията си, защото ЧЕЗ са предлагали на държавата да купи ЕРП-то по времето на кабинета "Орешарски", когато министър на енергетиката беше Драгомир Стойнев.

Депутатът от мнозинството обвини червените, че водят върастни хора на протест пред Министреския съвет, за да ги използват в свой интерес, защото отново целят да свалят правителството.
Според него вече две седмици социалистите нагнетяват напрежението в обществото с истеричните си лъжи, че правителството на ГЕРБ и лично премиерът Бойко Борисов стояли зад сделката между ЧЕЗ и "Инерком". По думите му обаче вчера се е появила писмена следа, която ясно е показала кой стои зад "Инерком".
Няколко часа по-късно с писмо до медиите Моника Станишева, която е съпруга на председателя на ПЕС Сергей Станишев, отговори на нападките. „Опитът да бъда замесена с „Инерком“ е фалшива новина”, пише тя.
„Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния пиар ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение.
Късно снощи уважаваният от мен вестник „Капитал“ публикува информация, в която замесва моето име и името на компанията, която управлявам – „Актив Груп“, с "Инерком България" и сделката с ЧЕЗ.
Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито „Актив Груп“ като агенция имаме нещо общо с пиар обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда замесена с фирма „Инерком“ категорично е фалшива новина”, допълва тя.
„Категорично заявявам, че няма да позволя името ми да бъде замесвано в подобни нелепи сценарии и че всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда.” добавя тя в позицията си.

Източник: Nova.bg,  БГНЕС, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7