Борисов: Обръщаме кофите с боклук и броим бандеролите

Начална страница | Свят | България | Борисов: Обръщаме кофите с боклук и броим бандеролите
image

Властта отчете рекорден спад на контрабандата на цигари. В момента тя е рекордно ниска - 6%, показва проучване.
То  беше представено в присъствието на премиера Бойко Борисов, министрите Владислав Горанов и Валентин Радев и главния прокурор Сотир Цацаров по време на среща в Гранд хотел София, организирана от инициатива "Срещу незаконната търговия".
Борисов постави знак за равенство между спада в контрабандата и корупцията: „Как може България да е на 6% и кой от къде се яви пита има ли борба с корупцията - има, ето я“ коментира той.
Според премиера, цитираното проучване е "най-точното", като "във всеки град се обръща кофа за боклук и се броят кутиите без бандерол и със бандерол“.
„Това не е като социологическите проучвания преди избори. То показва не усещането, не имагинерната величина, а резултатът от борбата с контрабандата на практика“, каза още той и добави, че приходите в бюджета от горива за януари бележат 12% ръст.
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев отчете, че през 2017 година са иззети над 50 млн. къса цигари, както и над 48 тона нарязан тютюн.
Капацитетът на МВР в тази посока се засилвал, като през 2017 година са проведени 43 специализирани тематични операции, извършени са 1154 проверки. Според Радев предотвратените щети са за над 16 млн. лв. "Така работи държавата - регулярно, методично и резултатно“, заяви вътрешният министър.

Резултатите бяха потвърдени и от главния прокурор. Според него обаче "тези нива не бива да ни успокояват", защото има места, на които се отчитат много високи нива.
„Ако Хасково, с най-висок процент, го обясняваме географски, възникват въпросите за Велико Търново и Пазарджик. Такива въпроси възникват и по отношение на марките цигари с оглед на това, че отново лидер остава една и съща компания ", коментира той. 
В същото време стана ясно, че са проведени и още няколко специализирани акции. Задържани са 32 кг хероин при специализирана акция в София. Проведена е и операция за противодействие на трафик на оръжия.
 
Източник: Фокус, БНР, veti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7