"България СЕГА"- вестникът на българите в САЩ и Канада + - Пеевски "забрави" да декларира частен интерес за медийния си закон

Пеевски "забрави" да декларира частен интерес за медийния си закон

Начална страница | Свят | България | Пеевски "забрави" да декларира частен интерес за медийния си закон
image

Депутатът от ДПС Делян Пеевски не е декларирал частен интерес при внасянето на медийния си законопроект. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.
Според правилника на парламента "при внасяне на законопроекти, изказване или гласуване в пленарно заседание или в комисия народен представител с частен интерес от обсъждания проблем е длъжен да го декларира". От институцията обаче заявиха пред  в. "Сега", че проектът за промени на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, внесен от Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева, "не е придружен от други документи".
За да даде становище дали депутатът нарушава правилника, правният отдел на Народното събрание е поискало вестникът да подаде заявление по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Обяснението е, че юристите не могли да разберат какво точно искат да знаят журналистите.
Законопроектът на ДПС предвижда онлайн изданията, радиата, телевизиите и информационните агенции да се задължат да декларират действителния си собственик всяка година, както и да се създаде регистър на разпространителите. Най-спорното предложение е всяка медия да е длъжна да разкрива "всяко получено финансиране в предходната календарна година, неговия размер и основание, както и данни за лицето, предоставило финансирането".

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7