Кой е убитият бизнесмен Петър Христов?

Начална страница | Свят | България | Кой е убитият бизнесмен Петър Христов?
image

49-годишен бизнесмен загина след стрелба посред бял ден в София. Петър Христов е бил прострелян на улица "Ралевица" в кв. „Манастирски ливади“. Мъжът е бил откаран в болница, където по-късно е починал. Христов е собственик на фирмата за млечни продукти "Лактима".

Бизнесменът е роден през 1968 г. в Силистра, но е израснал във великотърновското село Самоводене. Учил е във Висшето военно училище в старата столица, магистър по финанси е в Свищовската академия. Изучаваше и право във Великотърновския университет. Семеен е, има две деца. Има и брат, който също се занимава с бизнес.

В старата столица Петър Христов развива успешен бизнес. През 1996 г. той приватизира бившото предприятие "Млечна промишленост" във Велико Търново, като днес в компанията е въведен съвременен процес на организация на производството и в нея работят около 100 души.

С бизнес партньори участва в редица ключови проекти като изграждането на модерно депо за отпадъци във Велико Търново.

Той е в Съвета на директорите на холдинг „Пропъртис Мениджмънт Груп”, който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, entertainment бизнеса, финансови и консултантски компании.

Убитият неведнъж гласно е заявявал подкрепата си за ГЕРБ по време на предизборни кампании, а в медии името му е сочено като „близък на Цветан Цветанов“. Той се изявяваше и като партньор на местната власт, финансирайки изграждането на детски площадки и спортни зони. Даряваше и средства за развитието на детския футбол.
Заедно със сдружение "Азбукари" пък направиха съвместни проекти- детската площадка за деца със специални потребности в търновски парк и кабинет по родолюбие "Креативни мислители" в едно от основните училища в града, спортно игрище. Даряваше и средства за развитието на детския футбол.
 
Носител е на наградата „Велико Търново“ за 2008 г.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7