Борисов дава на полицаите още 100 млн. лв., но те няма да спрат протестите

Начална страница | Свят | България | Борисов дава на полицаите още 100 млн. лв., но те няма да спрат протестите
image

Правителството ще отпусне 100 милиона лева за допълнително увеличение на заплатите в МВР, стана ясно след среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов.
Планираните протестни действия за днес обаче няма да бъдат отменени, но още утре (12 януари) ще има среща на УС на СФСМВР, за да бъде решено какво ще правят синдикатите оттук-нататък.
От брифинга стана ясно още, че от догодина има възможност за увеличение с 10% на заплатите на служителите в МВР.
Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов уточни, че отпуснатите пари не са сделка, за да спрат протестите, предаде "Дарик".
Представителите на СФСМВР настояват проблемите с ниското заплащане на работещите в системата да бъдат решени устойчиво и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030 г. Полицаите недоволстват от своите възнаграждения и условията на труд. От синдиката напомнят, че един служител стартира с 680 лева при минимална заплата за страната от 510 лева.
Вчера стана ясно, че в деня на официалния старт на българското председателство на Съвета на ЕС премиерът ще се срещне с представители на синдикатите в МВР на фона на проявите на недоволство от страна на служителите на реда.
Протестен билборд на полицаите се появи на столичната улица "Христо и Евлоги Георгиеви", но бе свален от фирмата-собственик на съоръжението, което предизвика възмущението на премиера.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7