Делян Пеевски за "Бялата книга": Няма да ме уплашат жалките мероприятия

Начална страница | Свят | България | Делян Пеевски за "Бялата книга": Няма да ме уплашат жалките мероприятия
image

"Бялата книга за свободата на медиите", представена днес от Съюза на издателите в България, провокира депутата от ДПС Делян Пеевски, който излезе с отворено писмо до медиите. Книгата, за която faktor.bg писа, е ретроспекция на факти и събития, случили се от 2006 г. насам. Тогава страната ни е била на 36-о място по свобода на словото, а днес - на 109-о. Според издателите, причините за този спад е концентрация на голяма част от медиите в ръцете на един човек - Делян Пеевски, натиск от страна на институциите и икономическата криза.

В позицията си Делян Пеевски казва: „Днес задкулисието само излезе на светло, за да представи поредния си пасквил, наречен „Бяла книга за медийната свобода в България“. Тези, които години наред узурпираха истината и менторстваха над обществото, за да прикрият истинската си същност, тези които надменно приемат себе си за „елита“ на нацията, се събраха днес в луксозен хотел, за да се „оплачат“ пред представителите на Европа, че в България вече има мнение, различно от тяхното, че има медии, които ги разобличават. Да, има.“

Според Пеевски „тези хора вече са под светлината на прожектори и това ги е изнервило до краен предел. „Няма да ме уплашат жалките им мероприятия, фалшивата пропаганда и несъстоятелни тези“, добавя той. „Аз притежавам само медии, с които да разобличавам такива като вас. И ще продължа да го правя, защото вярвам в истината, в правото на всеки да изразява мнението си свободно, вярвам в бъдещето на България и не съм част от т.н „Преход“, ограбил страната ни, към който вие всички принадлежите“, се казва още в откритото писмо на Пеевски.
От Съюза на издателите в България ще настояват Европейската комисия (ЕК) да започне международно разследване за концентрация на медийна собственост и нелоялна конкуренция на медийния пазар у нас.
Faktor.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7