До 7000 лева глоба за манипулиране на километраж

Начална страница | Свят | България | До 7000 лева глоба за манипулиране на километраж
image

7000 лева ще бъде глобата за манипулиране на километража на колата. С тези законодателни промени депутатите приключиха работа, а следващото им заседание би трябвало да бъде на 10 януари.

Търговци на коли втора употреба могат да бъдат глобени между 2 хил. и 7 хил. за манипулиране на километража. 

В закона бе записано още и че кола, която не мине технически преглед, ще бъде служебно дерегистрирана. Отново служебно ще се възстановява регистрацията й след като премине успешно технически преглед. Данните ще подава Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".
 
Собственик на пункт за технически преглед, затворен заради нарушения, няма да може да отвори нов на същото място, но през друга фирма, предвиждат окончателно приетите промени. Разширява се и кръгът от МПС-та, които ще подлежат на технически преглед, като се включат и най-рисковата група от участници в движението – двуколесни и триколесни превозни средства, високоскоростни трактори и мотопеди.
 
Между 500 и 1500 лева ще бъде глобата пък за неукрепен товар. Главният секретар на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“Дамян Войновски обясни какво на практика значи това.

"И печки да се превозват трябват да се укрепят по подходят начин. Има специални ремаци - те се продават по бензиностанциите", обясни Войновски.
 
В крайна сметка стана ясно, че се говори за обемни товари, наредбата ще бъде пусната за обществено обсъждане скоро, а санкциите ще важат от май следващата година.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7