Йотова защитава Радев, иска Цветанов да му се извини

Начална страница | Свят | България | Йотова защитава Радев, иска Цветанов да му се извини
image

Слава Богу, че тази гавра с хората приключи. Не се вслушаха във ветото на президента. Мисля, че хора като г-н Цветанов му дължат извинения.
Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в ефира на bTV по темата с мораториума върху лекарствата, който се очаква днес да падне в пленарна зала.
Кой има интерес от това да няма тези иновативни лекарства? Дано само днешното гласуване в парламента да не е опит да се замете това под килима. Що се отнася до битката от ГЕРБ към президентството, ние се убедихме - няма да дочакаме коректен тон, изрази съжаление Йотова.
Нима мислехте, че Антикорупционният закон нямаше да бъде приет така, както го предложи ГЕРБ? Мисля, че този закон ще заслужи много упреци на международните институции. Това е моята прогноза. В този закон има много уязвими моменти, каза вицепрезидентът по темата с гласувания Антикорупционен закон. Не смятам, че вотът на недоверие е само пушилка. Той е един чудесен повод за дискусия по темата с корупцията. Смятам, че БСП ще се подготвят за вота, поясни Йотова относно очаквания след Нова година вот на недоверие към кабинета "Борисов 3".
Цялата пушилка около това да има някакъв закон, който да ревизира приватизацията за прехода, беше с цел да се удари Корнелия Нинова. Но къде е този законопроект, аз слушах много аргументирани изказвания на колеги от ГЕРБ, но не виждам, черно на бяло. Важното в случая е, че няма законопроект за приватизацията, стана ясно още от думите на вицепрезидента.
Балканите и Brexit
Прави са българите в Македония. Бавна е процедурата по издаване на българско гражданство. Надявам се в следващите месеци да бъдат внесени поправки - не може да се се бави гражданството 2-3 години. В същото време колегите си вършат много добре работата, но има нужда от промяна в три закона, категорична бе Йотова.
По думите й относно правата на българите на Острова след Brexit, не може да има гаранция само от страна на България. Надявам се да бъдат урегулирани тези отношения, но без сътресения няма да се мине, поясни вицепрезидентът.
Много е важно дали Австрия ще поеме ангажиментите по отношение на Западните Балкани. Създадохме много очаквания и в разговорите с Еди Рама, и в тези със Зоран Заев, каза Йотова по темата с българското председателство и голямата тема "Западни Балкани" и попита дали тези очаквания ще бъдат изпълнени.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7