БСП дава Бюджет 2018 на Конституционния съд

Начална страница | Свят | България | БСП дава Бюджет 2018 на Конституционния съд
image

ПГ на БСП дава процедурата по приемане на бюджет 2018 г. на Конституционния съд. Това заяви на брифинг депутатът от БСП Жельо Бойчев предаде БГНЕС.
След като ГЕРБ и ОП скриха дебата по обсъждане на бюджет 2018 г. от българските граждани и след случилото се снощи, ПГ на БСП дава процедурата по приемане на бюджет 2018 г. на Конституционния съд, каза Бойчев.
„Правим това с ясното разбиране да се противопоставим на поредния опит за неглижиране на НС. Това се превръща в политика от страна на ГЕРБ“, заяви още Жельо Бойчев.
Припомняме, че по късна доба вчера (30 ноември) депутатите не отпуснаха 1, 130 млн. лв. за ремонта на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ и Зографския манастир, а ПГ на ДПС напусна залата. "За" текста гласуваха 82 народни представители, "против" – 12 и "въздържали се" – 104, с което той бе отхвърлен.
Народните представители подложиха на прегласуване отпуснатите 1,130 млн. лв. за ремонт на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" и Зографския манастир в Света гора, тъй като те не бяха отразени в рамката на бюджета, която беше гласувана преди това. Всъщност първоначално това беше прието - при първия, 18-часов маратон на парламента за бюджета догодина, но след това точката беше отложена, защото дефицитът би бил достатъчен цялата рамка да бъде оспорена пред Конституционния съд.
Без значение от резултата от гласуването на средствата за ремонта на Зографския манастир и за "Св. Александър Невски", инвестицията в тези обекти ще бъде реализирана, каза тогава министърът на финансите Владислав Горанов по време на дебатите.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7