НАТО има интерес за стабилност на Балканите

Начална страница | Свят | България | НАТО има интерес за стабилност на Балканите
image

Председателят на Военния комитет на НАТО генерал Петр Павел, който е на официално посещение у нас приветства България за ролята й в гарантирането на сигурността в региона на Балканите, както и за усилията за увеличаване на бюджета за отбрана.

В рамките на посещението си председателят на Военния комитет на НАТО генерал Петр Павел се срещна с началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и със заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов. Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов генерал Павел беше награден с почетен знак „Св. Георги“ I степен за офицери. 

Приносът на вашата страна към дейностите, мисиите и операциите на НАТО получава много висока оценка. Искам да отбележа вашите усилия за увеличаване на военния бюджет и на инвестициите във военни способности. НАТО е толкова силна като организация, колкото са силни съюзниците в нея. Затова е необходимо да се знае какви са пропуските, какви са липсите във всяка една от страните членки и къде трябва да съсредоточим нашите усилия.

България е стартирала три проекта за модернизация на въоръжените си сили и аз вярвам, че те са изцяло в синхрон с изискванията на НАТО за изграждане на бойни способности.

Искам да отбележа постиженията на България за увеличаване на стабилността в този регион, посредством сътрудничество с различните структури на държавите от региона. НАТО има интерес регионът на Балканите да бъде стабилен. Това е в интерес на съюзниците и населението на държавите от Алианса. НАТО отделя особено внимание и на обстановката по сигурността в регона на Черно море.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7