БСП защити Иво Христов, Борисов също обиждал народа

Начална страница | Свят | България | БСП защити Иво Христов, Борисов също обиждал народа
image

Парламентарната група на БСП застава зад депутата си Иво Христов и няма да му иска оставката за изявлението му, че "80% от българите са дебилни и не могат да се подписват".
Това стана ясно от декларация, прочетена от парламентарната трибуна, от социалиста Валери Жаблянов. 
По-рано днес от ГЕРБ призоваха лично лидера на левицата Корнелия Нинова партията да вземе решение да поиска оставката на проф. Христов или да го изключи от групата си.
След спешно заседание обаче социалистите решиха, че думите на техния народен представител, който защити и позицията на Русия, че Съветската армия наистина е спасила българските евреи, не заслужават той да напусне парламента.
"Напомняме, че далеч по-груби квалификации като „лош материал“, „прости“ и подобни по отношение на българите са правени от сегашния министър-председател, за които извинения не са поднасяни до този момент", заяви зам.-председателят на Народното събрание и депутат от Жаблянов.
Той подчерта, че колегата му Иво Христов вече е поднесъл своите извинения и допълни, че депутатите, независимо от коя парламентарна група са, имат обща конституционна и гражданска отговорност да работят за по-доброто бъдеще на българските граждани и българската държава.

Той отчете, че БСП е участвала в този исторически подвиг.
„Следователно напълно несъстоятелно е, който и да е било да поставя под съмнение нашата позиция, защото тя не е просто устно изразена както позициите на редица съвременни партии“, изтъкна Жаблянов.
Той добави, че от БСП изразяват своето дълбоко безпокойство и несъгласието политическата дискусия в парламента да бъде фокусирана върху периоди от историята, които разделят нацията.


Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7