Фаза "имбецил"* в БСП: Христов не заплашвал медии, няма нужда от оставка

Начална страница | Свят | България | Фаза "имбецил"* в БСП: Христов не заплашвал медии, няма нужда от оставка
image

Иво Христов се извини искрено. Думите му са думи на крайно огорчен човек. Това заяви депутатът от БСП и бивш журналист от в. "Дума" Александър Симов. Той изрично уточни, че думите на Христов за "80% дебилни"-те нито са подходящи, нито са верни.
Според Симов, Христов просто констатирал "със съжаление" какво е състоянието "в някои части на България", а не казвал, че е "толкова умен в едно общество от тъпаци". Не виждам причина той да се оттегли – не е заплашил медии, не е назначил съучениците си в комисии да точат пари, беше тезата на бившия журналист на "Дума", изказана пред Нова телевизия.
За пореден път представител на БСП опита да промени историята, включи се народният представител и бивш здравен министър Десислава Атанасова. Според Атанасова, Христов се изгаврил с имената на Димитър Пешев, на патриарх Кирил и на всички 42-ма именити българи, които са спасили от депортация българските евреи. "Димитър Пешев сигурно в гроба се обръща", подчерта бившият здравен министър.
Относно обръщението "дебилни", Атанасова припомни и думите на Христо Монов спрямо протестиращите срещу кабинета "Орешарски" – че са "интернет лумпени". Това е рецидив, подкрепа и системност в БСП. Трябва да се поиска оставката на Иво Христов, категорична беше Атанасова.
Позицията на Мария Захарова не се появи от нищото, а защото върху Паметника на Съветската армия се появи антисемитски надпис – "100 години ционистка окупация". Български медии се опитаха да истеризират позицията ѝ заради „политическата си линийка” и затова не приемам позицията на ГЕРБ за оставката на Иво Христов, който обърна внимание точно на това, отвърна Симов. Той стигна дотам, че БКП е взела участие в спасяването на българските евреи.
20 души, които участват в спасяването на българските евреи, са осъдени на смърт от Народния съд, контрира Атанасова. Те (бел. ред. - БСП) взривяват църкви (бел. ред. - атентатът при "Св. Неделя" през 1925 година), целуват се на "Орлов мост" с хората, които преименуват, добави депутатът от ГЕРБ. И попита каква алтернатива ще е БСП, когато в редиците ѝ има хора като Иво Христов.
* "Имбецил" е медицински термин, който определя хора с умерена до сериозна интелектуална изостаналост поради физиологични причини. "Дебил" също представлява медицински термин, отразяващ най-леката форма на умствена изостаналост.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7