ГЕРБ поиска оставката на Иво Христов заради "дебилите"

Начална страница | Свят | България | ГЕРБ поиска оставката на Иво Христов заради "дебилите"
image

Парламентарната група на ГЕРБ поиска оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов, който който заяви, че 80% от българския народ са дебили.
Припомняме, че вчера (7 ноември) "червеният" народен представител сподели видео във Facebook, в което той заявява, че 80% от българското население са дебилни и дори трудно се подписват,
Изречението депутатът казва на лекция пред "Ротари клуб" в Раднево, която беше цитирана от медиите, заради виждането на Христов, че скандалът с изявлението на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова е манипулация.
"Г-жо Нинова, само преди две седмици гласувахме оставката на депутат от ГЕРБ, който си позволи да прояви неуместно чувство за хумор в телевизионно предаване. Това беше достатъчен повод за остра реакция от ваша страна и за оставка от негова", припомни в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ депутатът Тома Биков, припомняйки скандала около Антон Тодоров.
"Днес имаме ситуация, в която депутат от БСП заявява, че не България, а СССР е спасил българските евреи и че 80 процента от българския народ са дебили, които не могат да се подписват", каза още Биков от парламентарната трибуна.
След това той призова "червените" да заявят ясна позиция по отношение на тези думи на Иво Христов. Според него в подобни случаи позицията на партията би могла да бъде само една – да се разграничи от подобни изказвания и да поиска незабавно оставката на своя народен представител или да го изключи от парламентарната група.
"Ако не направите това, Вие ще проявите двоен стандарт и ще покажете, че говорите едно по време на вашите партийни събрания и съвсем друго в парламента и в медийното пространство. Че говорите едно, правите друго и мислите трето", заяви още депутатът от ГЕРБ.
Според него ако още днес БСП не изключи Христов от парламентарна група, социалистите ще изглеждат като хора, които говорят едно, когато са в София, друго когато отидат в Брюксел и трето, когато се намират в Москва.
"Причината да не ви вярват нито в София, нито в Брюксел, нито в Москва е шизофренното Ви мълчание при подобни ситуации. Само преди по-малко от месец, от тази трибуна, Ваш депутат заяви, че иска България да излезе от НАТО и ЕС и Вие нямахте нито куража, нито волята да осъществите адекватна политическа реакция", категоричен беше Биков.
Той се обърна и към към президента Румен Радев, с призив да се разграничи категорично от думите на Иво Христов, който беше част от инициативния комитет издигнал го за държавен глава. "Защото ако отминем подобни изяви с мълчание ще се превърнем в съучастници на тези, които са ги произвели", заключи депутатът.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7