Йордан Цонев: Местан искаше да прави от ДПС филиал на една чужда партия

Начална страница | Свят | България | Йордан Цонев: Местан искаше да прави от ДПС филиал на една чужда партия
image

Не мога да забравя и да правя коментар върху думите на човек, който искаше да прави от ДПС филиал на една чужда партия. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в отговор на въпрос как гледа на искането на ДОСТ на Лютви Местан България да признае официално турско малцинство. Цонев не пожела да коментира темата.
ДПС ще гласува против Бюджет 2018 и номинацията на Кирил Ананиев за здравен министър, но за сметка на това ще подкрепи вота на недоверие към правителството, който ще бъде внесен от БСП, заяви той.
Той обясни позицията на движението против номинацията на Ананиев с думите: „защото неведнъж сме казвали, че проблемът в здравеопазването не е кой го управлява, а че няма реформа“. Според него НЗОК трябва да се демонополизира и да навлезе пазарът – „новите каси да си сключват взаимоотношенията с болниците, те да си определят цените на пътеки и услуги, не държавата, не по административно-команден път, за парите на пациента да следи каса частник, а не партиеца, сложен в тази каса обществена“.
И в този бюджет има зрителни измами, каза още Цонев. „Имаме икономически растеж, казват ГЕРБ и финансовият министър, защото всичко е спокойно, правителството е стабилно, държавата е управлявана добре. Обаче като направиш анализа се вижда, че никакъв принос няма правителството за тези 4%. Тези 4% по компоненти се дължат не на действието на правителството, а на бързото възстановяване на европейската икономика, на увеличаващия се износ на България към ЕС, дължат се на вътрешното потребление, което обаче не се дължи на повишените доходи, защото няма такива“, заяви той, цитиран от бтв.
Цонев посочи и че кабинетът е започнал да рекламира бюджета, преди да го е показал на опозицията. "В него няма реформи. Секторът на здравеопазването се нуждае от реформи, той е каца без дъно. Секторът на образованието иска визия как ще се развие висшето образование, не 30 – 40 хил. деца на година да отиват да учат в чуждите висши учебни заведения, а ние да имаме 52 ВУЗ-а, да субсидираме всеки приет студент и насреща децата ни да бягат и да остават там“, коментира още Цонев.
ДПС ще подкрепи вота на недоверие заради включването на патриотите в управлението. „Те не са патриоти, кое им е патриотичното? Патриотизмът е зададен от Левски. Той казва, че в България трябва да живеят добре, като равни, българи, турци, арменци и т. н. Това е патриотизмът. В името на България да обединяваш всички етноси. А тези хора са етнонационалисти. Тяхната идеология е всичко срещу турците, срещу циганите и насъскването на един етнос срещу друг. Това не е патриотизъм, това е и опасно за националната сигурност“, заяви още Цонев.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7