Цветанов: Имам сценарий на БСП за разкол между мен и Борисов, ще го покажа

Начална страница | Свят | България | Цветанов: Имам сценарий на БСП за разкол между мен и Борисов, ще го покажа
image

Сега разбирам, че БСП подготвяли да се говори нещо. Имам го като сценарий, който подготвят. Ще го оставя запечатан, след 1 месец, когато този сценарий започне да се разиграва, мога да ви го покажа. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от агенция „Фокус“.
„Сценарият е за това да се прави разкол между мен и Бойко Борисов“, каза той. „Във всяко едно ключово важно решение винаги сме взимали политическо решение и сме го съгласували винаги с Бойко Борисов“, подчерта Цветан Цветанов. „Защо някой иска да създаде усещане, че има бламиране на премиера, че в ПГ правим нещо, което остава незабелязано от премиера“, попита председателят на ПГ на ГЕРБ.
„Този сценарий сме го слушали от 2008 година, когато се разбра, че ГЕРБ има потенциал да управлява. Тогава започнаха да говорят - Цветанов ще вземе партията на Борисов, Борисов ще изгони Цветанов от партията“, припомни Цветан Цветанов. „Няма абсолютно никакво разминаване между позицията на ПГ и позицията на премиера“, заяви той. „ПГ има своя живот, има и МС, който също има своя управленски живот. Има разделение на властите“, каза още Цветан Цветанов.
По-рано по време на дебатите по финалния доклад за работата на Временната комисия за проучване на процедурата за нов боен самолет, от трибуната на парламента и от името на ПГ на ГЕРБ Цветанов се извини за някои от личните нападки, които бяха направени към президента Румен Радев.
„Не трябва да допускаме от парламентарната трибуна да се говори за лични теми, свързани с личния живот на президента“, заяви той.
Във връзка с дебата за доклада на Временната комисия за изтребителите Цветан Цветанов коментира: „Когато се взимат важните политически решения, трябва да бъдем истински и надежден партньор на НАТО. Оборудването трябва да отговаря на стандартите на НАТО“. „Убеден съм, че правилните решения ще вземем ние, народните представители, след всичко, което свършиха колегите в комисията“, посочи той.
„Молбата ми е нека да бъдем принципни, да не провокираме напрежението, което създава лош имидж на Народното събрание, призвани сме да защитаваме обществения интерес“, се обърна той към БСП.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7