Цветан Василев: Плевнелиев е натискал Пеевски да тръгне срещу КТБ

Начална страница | Свят | България | Цветан Василев: Плевнелиев е натискал Пеевски да тръгне срещу КТБ
image

Банкерът Цветан Василев разкри, че неколкократно е уведомил бившите премиери Сергей Станишев и Пламен Орешарски за предстоящия погром над Корпоративна търговска банка. Василев уточни, че е посетил сегашния лидер на европейските социалисти в неговия дом, където е бил и бизнесменът Гриша Ганчев.
По думите му в интервю за BiT и Станишев, и Орешарски не направили нищо след получените сигнали и не са сигнализирали съответните институции. Бездействал и бившият финансов министър Петър Чобанов.
"Станишев беше председател на партията-мандатоносител. Той не си изпълни задачите като такъв. И с Бойко Борисов съм говорил, въпреки че по онова време беше в опозиция. През лятото на 2014-а Борисов като лидер на водещата опозиционна партия каза, че виновни за погрома са Орешарски, Чобанов и Искров. Не видяхме обаче никакви действия срещу тях, когато дойде на власт", разказа банкерът, според когото Пламен Орешарски е бил възнаграден от "турската партия" за бездействието си с президентска кандидатура.
 "Президентът Плевнелиев ми е любимец, имах една среща с него и погнусата ми продължава", добави Василев, който освен всичко нарече Росен Плевнелиев - безгръбначно. Според Цветан Василев ескпрезидентът също е знаел за готвената атака срещу банката.
Съпругата на банкера - Антоанета, разкри, че семейството ѝ е получавало в Белград "послания от Бойко Борисов" и други фактори от ГЕРБ. "Все повече хора в ГЕРБ се съмняват в техния вожд", добави собственикът на КТБ.
"Около 20 юни 2014 г. от българската прокуратура ми поискаха пари, за да не бъдат обвинени моята съпруга и дъщеря", обясни Василев, според когото сумата е била 1 милион евро. Той обеща в бъдещ момент да разкрие имената на рекетьорите си.
След което разказа за един от последните си разговори с Делян Пеевски. "Нямам съмнения, че и президентът Росен Плевневнелиев е бил наясно с готвения удар срещу банката. В един от разговорите ми с Пеевски той ми каза, че именно Плевнелиев го натиска чрез Лютви Местан да тръгне срещу мен и КТБ", обясни Цветан Василев.
"Цялото обвързване на Борисов с Пеевски, което мисля, че и слепците са прогледнали и са го видели, кара все повече хора от ГЕРБ да се съмняват в техния вожд", каза още Цветан Василев.

Антоанета Василева разкри, че в Белград постоянно са идвали хора, които да ги заплашват. "Пращани са ни послания от "фактори от ГЕРБ" и от Борисов", внесе светлина семейството. Василев потвърди информацията, че Делян Пеевски подготвя бягството си в Дубай.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7