Цветанов: Няма да допуснем 42 000 жители на Велинград да пострадат

Начална страница | Свят | България | Цветанов: Няма да допуснем 42 000 жители на Велинград да пострадат
image

„Ние няма да допуснем 42 000 жители в община Велинград да пострадат, при положение, че се предлага с това инвестиционно намерение да бъдат назначени между 400 и 600 човека”, категорично обеща в „Здравей, България” по NOVA заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Така той отговори на протеста на хората от Велинград срещу изграждането на мина за волфрам в района известен с чистата природа и минералните си извори.
Цветанов посочи, че концесията за мината е подписана в последните дни на кабинета „Станишев”, отхвърли думите на Теменужка Петкова от ГЕРБ, че мината трябва да бъде построена и посочи, че министърът на околната среда и водите Нено Димов е разпоредил нова оценка на екологичния ефект от мината.
Няма никаква предпоставка за вот на недоверие посочи заместник-председателят на ГЕРБ.
„Това е част от стратегията за фалшивите новини. Преди председателството да имат усещането, че държавата ни не е стабилна”, каза Цветанов.
„Опозицията е в правото си да показва, че има характер. Но аз ще им кажа – нефалшивите новини издигат имиджа на една партия. Трябва да има дискусия по важните предложения на мнозинството. Или ако нямаш позиция, предлагайте алтернатива”, добави Цветанов.
Той коментира и антикорупционното законодателство, което предлага ГЕРБ. Цветанов поясни, че от партията предлагат ръководството на бъдещата агенция, която ще бори корупцията, да се избира от парламента.
„Председателят ще бъде избиран от парламента, който не се ръководи от Борисов, а от всички 240 депутати”, смята Цветанов.
Той посочи, че строгостта на закона трябва да бъде приложена с пълна сила към председателя на общинския съвет във Виноградец Лазар Влайков, вече бивш член на ГЕРБ, който е допуснал самият той или друг да стреля със служебния му пистолет на детски рожден ден и да убие ресторантьора Наско Тонкев.
„Няма случай, в който г-н Борисов или аз, или всеки от структурите на политическа партия ГЕРБ да е толерирал подобно поведение”, подчерта Цветанов.

 Nova.bg, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7