Марешки поиска Бойко Борисов да подаде оставка

Начална страница | Свят | България | Марешки поиска Бойко Борисов да подаде оставка
image

Заместник-председателят на парламента и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на премиера Бойко Борисов.
Според него това правителство "не работи добре и трябва да си ходи".
Марешки обясни, че би инициирал вот на недоверие към кабинета. Той цитира изказване на Борисов, за което обаче не е сигурен дали е казано наистина. Според Марешки Борисов е заявил, че ако на протест на 11 септември се съберат 300 човек, премиерът ще подаде оставка.
"За всички е ясно, че на протеста, който е обявен от будни български граждани, със сигурност ще има 300 човека. Ако той е казал, че ако има 300 човека ще си подаде оставката, няма нужда да чака за да ги види. Ще трябва да постъпи мъжки. Понеже той държи пред българския народ да го възприемат като мъжкар", допълни Марешки.
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви в кулоарите на парламента, че дори колегите му от "Воля" да внесат вот на недоверие, мнозинството в пленарната зала ще го преодолее. По повод думите на Марешки, че Борисов би подал оставка, ако на протест пред парламента се съберат 300 души, Биков определи новината като фалшива.
"Аз не съм чувал такива думи. Аз виждам някакви фалшиви сайтове, които разпространяват фалшиви новини през останалото време и сега разпространяват някаква новина за някакъв митичен протест. Според мен 300 души абсурд да се съберат, но така или иначе и 300 души да дойдат не мисля, че това е основание да се подава оставка. Този дебат нито го водим, нито сме го водили.", поясни Биков.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7