БСП поиска оставката на вътрешния министър

Начална страница | Свят | България | БСП поиска оставката на вътрешния министър
image

БСП призова премиера Бойко Борисов да изиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев преди това да се случи под обществен натиск.
Това стана по време на брифинг на "червения" депутат Красимир Янков в Народното събрание. Той направи изявление от името на БСП заедно с колегите си от Вътрешна комисия.

„В момента призоваваме министър-председателя преди да има срив във системата и преди да има достатъчно силен обществен натиск, да изиска оставката. Вероятно ще имаме последващи действия“, каза депутатът от БСП. Според него, ако не се решат проблемите, опозицията в лицето на БСП ще отстои работеща система за сигурност и кадрово обезпечаване на тази система.
„Министърът на вътрешните работи отново смути обществеността със своите възгледи за законосъобразното функциониране на службите за сигурност. Този човек е заплаха за демокрацията“, посочи Красимир Янков. По думите му отстраняването му от този пост вече не е нужно само да функционира нормално МВР, а защото неговата позиция не съответства на заемания от него пост.
„Проверките на „Пътна полиция" няма да са само на водачите на МПС, а ще бъдат проверявани всички пътници в автомобилите. Това няма как да се прикрие за оптимизиране на работата на контролните органи за връчване на неполучени фишове“, заяви Янков. Той беше категоричен, че това е полицейщина.

„Полицейщина, която ще установява кой с кого и кога пътува и данните от проверката ще се регистрират от системата. От изказването на министър Радев научаваме, че колкото повече ни следят, слушат законно, толкова по-добре, защото ще хванат лошите, тези които „ни мислят лошото“, коментира още "червеният" депутат.
Според него представите на министъра за ред и законност не кореспондират с конкретни законови правомощия. „Не за първи път ГЕРБ се опитва чрез свои кадри или с безумни импровизации на законотворчество да придобие инструмент за натиск върху граждани и юридически лица“, поясни Янков.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7