Бойко Борисов за стенограмата за КТБ: КСНС изгуби своя смисъл

Начална страница | Свят | България | Бойко Борисов за стенограмата за КТБ: КСНС изгуби своя смисъл
image

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че КСНС вече е изгубил своя смисъл. Премиерът каза това във връзка с публикуваната от президентството стенограма от разговорите за КТБ през 2014 г., предаде Агенция „Фокус“. Борисов говори с журналисти на проверката по изграждането на третия лъч от метрото.
„КСНС беше единственото място, където отговорните хора в държавата могат спокойно да разговарят, оттук нататък ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре“, заяви той.
 „Стенограмата е в моя услуга, но оттук нататък вече КСНС губи своя смисъл. Аз ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре. В най-лошия случай, ако се извади монитор долу, както във ВСС, медиите да присъстват и да го гледат.
Иначе няма да допусна след година, две или три да ме скарат с някоя съседна държава,
ако сме изказали свои опасения, съображения или каквото и да било и някой реши да си направи евтин пиар с това“, категоричен е премиерът.
„КСНС беше единственото място, където управляващи, опозиция, служба - отговорните хора в държавата могат спокойно да разговарят и да си кажат мнението по дадена тема.
Ако след това ще ми държат гарес за всяка дума или ще става ясно след 2-3 години, не виждам абсолютно никакъв смисъл да се прави без медии. Така че оттук нататък моето участие ще бъде свързано само ако 100% се предава по телевизията или долу на монитори, а не след 2-3 години да ми вадят думи и да се коментира. Това направиха вчера“, добави премиерът.
„Всички стенограми да ги разсекретят. Ако може и аз това постановление за „Грипен“-ите да го разсекретя също, да видите каква глупост – взимат решение да вземат решение да се купят „Грипен“-ите“, коментира още Бойко Борисов.    
Относно искането на президента Румен Радев разузнаването да мине под шапката на президентството министър-председателят заяви в типичния си стил:
„Да ги вземат всичките служби, щом ги искат – всичките да ги вземат“.
 „Не съм чул, за да коментирам. Много желания има за власт, по-добре е тази, която имаме, да я управляваме добре. Няма да съм този, който първи ще наруши добрия тон, макар че имам много основания.
Отново заварихме едно секретно министерско постановление, което страшно ми напомня постановлението на по-предишното правителство за „Уестингхаус“. А то е, че се взима решение, по-късно следващите да вземат решение да купят Грипен-и“, коментира Борисов.
По думите му, като не взимат решение, да не го взимат и да не го препоръчват. „Експертите ще решат какво да взимат. Да ги вземат всичките служби щом ги искат, всичките да ги вземат. Ето сега отвил се болт на кола на НСО, кой носи отговорност? Под кое разпореждане? Кой носи отговорност? Ако мога да прехвърля отговорността върху президента за всичко, още по-добре. Така ли излиза?“, запита премиерът.
Премиерът настоя президента Румен Радев да освободи сегашния си съветник и бивш служебен министър на вътрешните работи Пламен Узунов.
Причината – снимки, които бяха показани в предаването „Господари на ефира“, на които Узунов е преоблечен като Хитлер. Борисов се ядоса, че се вдигнало толкова шум и трябвало да освободи хора от кабинета заради шеги с нацистки поздрави, а в случая с Узунов се мълчи.
Ето как коментира и самият Узунов:
Относно метростанцията при бул. „Патриарх Евтимий“, която Борисов инспектира заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова, той каза:
„С тази метростанция връзваме и пернишката железница.
Около 20 000-30 000 коли на ден влизат от Перник в София и излизат вечер“
„С буферния паркинг и директната връзка с железницата всеки, който иска да слезе от автомобила, да не задръства София, да щадим околната среда и въздуха, който искаме да е чист, може да ползва метрото“, заяви още Борисов.

Източник: по материали на Агенция "Фокус", vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7