Гарелов: Уволниха ме, засегнал съм Бойко Борисов

Начална страница | Свят | България | Гарелов: Уволниха ме, засегнал съм Бойко Борисов
image

Журналистът Иван Гарелов е бил уволнен като медиен съветник на служебното правителство, тъй като защитил Елена Йончева и засегнал бившият премиер Бойко Борисов.
Новината съобщи самият Гарелов за NOVA. „Говорих със служебния министър-председател Огнян Герджиков. Той устно ме уведоми, че съм уволнен като медиен съветник. Писмено все още не съм подписал нищо.
Най-вероятно утре ще получа заповедта за уволнение”, заяви журналистът и обясни и мотивите за уволнението си.
„Мотивите са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева в предаването „Здравей, България” по NOVA. Само че аз я защитих като мой колега. Обяснено ми беше, че с изказването ми
лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов”, разясни Гарелов.
Служебният министър-председател Огнян Герджиков съобщи официално за уволнението, а като причина изтъкна днешното участие на Гарелов в телевизионно предаване и произтеклото от това
нарушаване на правилото за неутралност на служебното правителство в предизборната кампания, съобщиха от правителствената пресслужба.
Премиерът Герджиков посочи, че е недопустимо член на политическия му кабинет да коментира и да взема страната на който и да било участник в предизборната кампания.
„Дълбоко уважавам Иван Гарелов. Когато го представях пред Министерския съвет като част от политическия кабинет, казах, че това е медийният гуру на България“, заяви Герджиков
Той каза също, че „сутринта в NOVA, в него проработи именно журналистическия нагон като изпусна очевидно предвид, че той е част от кабинета на министър-председателя, а в условията на една предизборна кампания е абсолютно недопустимо да се нарушават правилата. Той, за съжаление ги наруши и това е достатъчно основание, макар и с много голямо съжаление, да уволня г-н Гарелов“, каза Герджиков.
Относно това дали е получил SMS от Бойко Борисов, Герджиков беше категоричен
„никакво значение няма има ли SMS-и, има ли жалби, има ли песнопения. Никакво значение няма това, въпросът е чисто принципен. Това е въпрос на право и на морал. Има мое принципно решение. Толкова“,каза той.
Самият Борисов също реагира:
Не закъсняха и реакциите в социалните мрежи:
През последните няколко дни се разрази остър спор между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и кандидата за депутат от БСП Елена Йончева. Борисов заяви, че първият кабинет на ГЕРБ е бил длъжен да заплати милиони за интервютата на Елена Йончева, която е била в пряк конфликт на интереси с тогавашния премиер Сергей Станишев. Днес Гарелов открито застана на страната на Елена Йончева в спора между Борисов и журналистката. Ето какво каза той:

Източник: Nova.bg, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7