Мизерия и ужас в огромен хотел в Рила

Начална страница | Свят | България | Мизерия и ужас в огромен хотел в Рила
image

Легла без чаршафи, заледени стълби, фасове, бутилки от бира и разбити стаи. Такава е ситуацията в хотел „Рила” в курорта „Семково”. За всички тези „удобства” семейство  платило по 100 лв. на нощувка, съобщава NOVA.
Най-абсурдното е, че има издадено нареждане за спиране на хотела от експлоатация, но то не е връчено на собственика Васил Иванов, тъй като той не може да бъде открит от властите.
Пламен решава да заведе децата си по време на междусрочната ваканция да карат ски. И така попадат в хотела на ужасите. Още с пристигането проблемите започнали.
„Леглата нямаха чаршафи. Донесоха ни мокри. Вратата на банята нямаше долна панта, държеше се само на горната и децата ми се плашеха да не падне”, разказва Пламен. Той допълва впечатленията си с мръсната кухня и наличието на парно и топла вода за два часа на ден.
Хотелският комплекс е бивш почивен дом. Той се намира в планината Рила на 17 км. от гр. Белица в курорта Семково, на 30км от Банско. Разполага с 89 помещения, от които 31 двойни, 42 тройни и 4 четворни стаи и 12 студиа и апартаменти. Общо могат да се настанят до 330 души.
Огромният и блестящ на снимките в интернет хотел обаче е със само 2 звезди.
Офертата към Пламен включвала и достъп до ски влек и писта на територията на хотела, какъвто оказва се липсва. Някога влек наистина е имало, но металното въже било откраднато преди години.
При проверка на представители на Здравната инспекция и Комисията за защита на потребителите никой от служителите на хотела не желае да съдейства.
В „Рила” има и закрит басейн. Проверяващите издават предписание за затварянето му заради лошата хигиена.
Сега хотелът формално е спрян за втори път от експлоатация. На собственика ще бъде възложена максимална глоба до 15 000 лева, стига да бъде намерен.

Източник: Nova.bg, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7