Какво правят властите, за да обезопасят тунелите у нас?

Начална страница | Свят | България | Какво правят властите, за да обезопасят тунелите у нас?
image

След трагедията в тунел „Ечемишка” – какво правят властите, за да обезопасят тунелите у нас? Въпросите за проблеми, нерешени десетилетия наред, задават този път не журналисти. Направи го Николай, братът на жената, която загина в Тунел "Ечемишка". NOVA показа срещата на човека, преживял кошмарния случай и загубил сестра си - с шефа на Пътната агенция.
Николай загуби сестра си в тунел "Ечемишка". Срещаме го в Пътната агенция. Търси отговори за смъртта й. Пътната агенция отговаря за поддръжката на пътищата и тунелите. Отговорни за смъртта на сестрата на Николай - все още няма. „Сестра ми не можем да я върнем, така че оттук нататък трябва да бъдете коректни и да вършите работата както трябва, а не след като стане инцидента тогава да се започва - да се търсят виновни и причината”, казва Николай Николов, пострадал и брат на жертвата в "Ечемишка".
„Ще се опитам да направим всичко  възможно да обезопасим част от републиканската пътна мрежа, ако трябва и да ги затворим, ако не са безопасни, да не се повтаря повече”, заяви Пирин Пенчев, директор на АПИ. У нас има 34 тунела. Ревизията показва, че 16 от тях са в критично състояние - в Ловеч, Велико Търново, както и всички тунели по магистрала "Хемус" без "Правешки ханове".
Шофьори обаче се страхуват. Липса на осветление, ледени висулки и разрушени стени заплашват пътуващите през двата тунела по трасето Русе - Свиленград, край Велико Търново. Сериозни проблеми има и с тунелите край Ловеч. В момента експерти преценяват къде ремонтите трябва да започнат най-спешно. Обвинен за трагедията в "Ечемишка" още няма.
„Според мен няма да има наказан и всичко ще се потули, ще се размие и ще се прехвърли в миналото. Както виждаш 12 години не се е направило нищо, сега да се направи, няма да стане”, на мнение е Николай Николов, пострадал и брат на жертвата в "Ечемишка".

Източник: nova.bg, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7