Българка от село Юнаците- на "Мис Свят 2013" в Индонезия!

Начална страница | Свят | България | Българка от село Юнаците- на "Мис Свят 2013" в Индонезия!
image
Ненси и Добромир

Преди няколко дни добре познатият конкурс "Мис България" излъчи своите лауреати. Ненси Карабойчева, 20 годишна студентка в УНСС, родена в село Юнаците, Пазарджишко, стана "Мис България 2013". Втора и трета са Джулия Стоянова, 17 г., от Пазарджик и Даниела Неделчева , 23 г., от Бургас.
На 28 септември в Джакарта, Индонезия, ще бъде избрана "Мис Свят". Представителка на България ще бъде Ненси Карабойчева.
Тази година българският конкурс не се проведе по старите шаблони - дефилета по бански костюми и официални рокли и кратък разговор между участничката и журито. Преди конкурса момичетата поживяха малко заедно в "Двореца на красотата", както нарекоха мястото, където за тях беше организиран малък тренинг по пластика и сценично поведение.
Според мнозина изборът е отличен: "Нито е дъщеря на баровец, нито е покровителствувана от такъв".  "Тя е без "корекции", без силикони, дори по поведението й личи, че е добро и работливо момиче".  "Най-накрая едно нормално момиче с естествена красота да спечели..."  и пр.
***
Откакто се играе волейбол  върви и мълвата, че волейболистките са сред най- привлекателните и атрактивни момичета, които човек може да срещне в живота си. България и българското шоу при избирането на "Мис 2013-та" като че потвърждава това.
Ненси Карабойчева е волейболистка през ученическите си години, играе и в своя университетски отбор, и като за последно сериозно потвърждение на особената роля на този спорт в живота й,  е нейната любов и преданост към Добромир Димитров, младата звезда на българския национален волейболен отбор, който тази година е един от малкото светли полети на българския спорт из просторите на този световен феномен.
Ненси се появи на тазгодишния конкурс "Мис България" и срути шаблоните, които ни караха да се отнасяме с недоверие към тези шумни истории, за които се смята, че са много нагласени, "короните" се печелят от лъскави манекенки и моделки,  попаднали под "финансовия чадър" на явни и тайни многопарични  хора или диктата на модни фирми, туристически комплекси, производители и търговци на кремове и плажни мазила...
Разбира се заслугата не е само нейна. Но за далечни хора от тази индустрия на красотата е трудно да се коментира кои са още факторите на промяната...
"Мис България 2013"  Един красив волейболен дует...Заслуга на Ненси  са персоналните и необичайни  щрихи на характера и поведението й, които вдъхват оптимизъм, че светът не е толкова лош, колкото взе да ни се струва.
Ненси каза , че тя е селско чедо от Юнаците - в Тракия, знае да сади краставици и домати, може да вади картофи, умее да меси баница и хлябове... дори спомена че в "Двореца", където известно време  участничките в конкурса живяха заедно,  тя "релаксирала" и бягала от "местните интриги" в кухнята, където готвела за осемнадесетте си колежки манджи и десерти, с които "успокоявала и намалявала напрежението и у тях..."
Родителите й цял живот са били в своето село и нейното име "Ненси" не е в чест на някоя интернационална пътечка из Европа. Възникнало е под влиянието на телевизора, на чийто екран майка й, преди да я роди, често плакала от умиление по добрите дела и поведение на героинята от някакъв филм с това име. И се надявала, че чаканото й дете ще бъде като... Ненси.
"Мис България 2013" Ненси и Добромир - волейболният ас на българския национален отбор.Разбира се, Ненси не идва на Конкурса от калната бразда на нивата. Тя дойде от аудиториите, където се учат второкурсниците в УНСС. Завършила е също езикова гимназия с немски и английски език.
Казват, че от екрана изглеждала като вълшебно ретро - мила, добра, чаровна, работливо българско дете, вече девойче с прелестен спортен приятел, далече от въртопите на днешната "развлекателна индустрия", пример че и такова чудо е възможно - да има избор, при който хората с удоволствие да гласуват и да изберат този, когото си харесат!
Със своята волейболна звезда, "най-добрият Добромир от всички добри и мирни  добромировци по света"  се е запознала в тренировъчната зала. В едно свое интервю тя казва: "Преди няколко години се занимавах професионално с волейбол, бях в спортен екип седем дни в седмицата. Един  ден Добромир показа странен интерес към тренировките на женския отбор, които обикновено на момчета им изглеждат много фасулски, и остана да "поправи" една моя грешка при поемането... После ми написа дори писмо и така започна всичко... Сега аз следя винаги играта му -  "на живо", когато може и най-често по телевизора, когато играе в Бразилия или Китай... И макар сега аз да съм от университетски отбор, а той национал от световно голям тим, Добромир винаги ме глези с уважение към мнението ми. Какво да прави, горкият... Такъв му бил късметът. Да попадне на волейболистка... Що се отнася до спорт ме слуша. За останалите  неща е обратното - аз слушам него. Той е мъжът в къщи".

Климент Величков
В. "България Сега", Чикаго






Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7