Искат имунитета на Борисов. Арест за Бойко

Начална страница | Свят | България | Искат имунитета на Борисов. Арест за Бойко
image

Предстои главният прокурор да поиска имунитета на Борисов

Бойко Борисов и Румен Николов – Пашата ще бъдат арестувани като босове на организирана престъпна група за пране на пари и контрабанден трафик на цигари и други високоакцизни стоки. Заедно с тях в ареста ще попаднат още четирима души от най-близкото им обкръжение, разкриват полицейски източници. Зад решетките ще влязат братът на Пашата – Николай, Димитър Стефанов- Митко Каратиста, мъж на име Михаил, който организирал под опашката на Пашата контрабанден внос на цигари от Сърбия и Турция, и мъж с инициали Т. П.Това бил Теодор Петков- Косата, брат на рекетьорския бос Чебурашката, който бил сред черните касиери на ГЕРБ.
Предстои главният прокурор да поиска имунитета на Борисов по схемата, по която падна имунитета и на Цветан Цветанов, твърдят магистрати. Обвиненията срещу Борисов ще бъдат две – за участие в контрабандна схема заедно с Пашата, и за прословутия запис с Мишо Бирата, при който осуети извършването на митническа проверка в склада на “Леденика”.
А ето и какво разкри легия “Антимафия”…..
Тайна организация за разработване на частни поръчки е действала по време на управлението на ГЕРБ и е подслушвала видни политици и бизнесмени по инициатива на Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Това разкри Григор Здравков от легия “Антимафия” пред TV7. Tой показа пред Николай Бареков документация на така наречената “частна ГДБОП“, която представлява добре структурирана организация, оглавена от Румен Николов-Пашата, Борисов и Цветанов. Първи изпълнител на поръчките е бил Димитър Стефанов-Каратиста. Групировката прикривала и наркотрафика в страната.
Като всяка добре организирана мафиотска структура, служителите в нея са действали чрез различни методи – рушвети и психопрофили, като са използвали и най-близките хора на разработваното лице. Освен политици, следени са били бизнесмени и журналисти, сред които и Николай Бареков, разкри Григор Здравков. Има информация как са разговаряли Цветанов и Борисов: “Тоя гъз (б.а.-визират Бареков) ще стане обществен трибун.”, обяви още Здравков. Брисов и Цветанов са имали пълните данни за трафик на хероин от Иран за Централна Европа. Камиони, номера, всичко. Как половин тон минава през нас, а в Австрия хващат 150 кг, каза още той. “Вижте, Борисов е въздействал чрез шефа на митницата Вальо Танов и така закриха контраотдела в митниците. Стана така, че хората, работели за Борисов, не могат да го дишат и са готови да говорят”, обяви Здравков. Той твърди още, че лошата новина е, че Борисов го чакат изненади, но само в рамките на закона. По времето на ГЕРБ е разработвана е идея да се вземе банката на Цветан Василев. Мислено е да му въздействат – “да му откъснат зелката”, обяви Здравков.
“Частният ГДБОП е имал няколко варианта за въздействие. Първо се прави чрез добри познати и пари. Следват психопрофили на най-близкия кръг от хора. Как се действа. Примерно съпругата ви се разхожда със сина ви и някой минава покрай нея и й лисва борова вода. После й казва, че другият път няма да е така. Защо борова вода? Защото боровата вода издава звук, когато се лисне – шуми”, обясни още Зравков. “В тази структура е имало звено ъндърграунд. Това са млади момчета и момичета, които са близки с охраната или персонала на дадено заведение. Когато даден човек отиде там, те знаят и правят снимки. Може да обядва с жена си, а може и с любовницата си. Създават архив. Вижте, г-н Бареков, въпросните хора знаят и дебелината на прозорците в новия ви апартамент. Екип външно проследяване в тази структура пък наистина е имал едни от най-добрите аналитици. Румен Николов – Пашата е тактик, той е измислил всичко. Борисов и Цветанов мислят за мачлето, обясни още Здравков. – Има сигнал до Флоров, който бе шеф на ГДБОП, но той го кри повече от три месеца в касата. Става въпрос за международен наркотрафик, разпространение и пране на пари. После материалите са предоставяни директно на Борисов. Интересно е и друго. В разговорите в тази структура са използвани кодове. Борисов е бил наричан “началник”.
В личните им контакти Борисов е олицетворяван с потупване по рамото, а Цветанов с пипане по челото. Транспортното средства, което често е използвано, е лимузина на ЧЕЗ марка “Шкода”. Там, както е известно, работи Димитър Стефанов – Каратиста. Той преди е бил шофьор на Пашата, но се е издигнал. При тези разговори диктофонът на Стефанов е бил винаги включен. Оставян е на различни места в колата, но винаги е записвал. В схемата е била предвиден и сектор контрабанда, който е раздавал награди на хора от ГДБОП.” Здравков разкри още, че е имало разработка през втората половина на 2009 година срещу Делян Пеевски и Цветан Василев, за да може да се влияе на медиите, които те притежават. Бившият служител на службите разкри накрая, че има и папка “Искра Фидосова”, която скоро ще бъде предоставена на прокуратурата.
“Искра Фидосова е получил 150 бона от “Титан”. Това обаче не е отразено в данъчните й декларации. Кредитът, отпуснат от фирма “Титан”, обаче е заприходен в счетоводството. После е връщан касово от Фидосова. Но от къде е имала тези пари?”, пита още Григор Здравков.Камен Костадинов от ДПС каза по отношение на разкритията: „Лично мен ме изненада много, защото има конкретни схеми, конкретни доказателства”. По темата с подслушването на депутати той коментира, че „в тая параноя човек губи усещането дали наистина го следят”. Костадинов се надява главният прокурор Сотир Цацаров да си свърши работата. „Всичко в момента е в ръцете на неговата структура. Поводът е достатъчно скандален, за да може прокуратурата да се самосезира”, смята той.Атанас Мерджанов от Коалиция за България също се възмути от разкритията за мафията у нас. „Нека, ако действително държим, че сме правова държава, отговорните органи да си свършат работата”, призова той.Според него, шокиращото в случая е, че тъкмо властта е покровителствала канали за контрабанда.
Bgmak.eu


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (1 направен):

Михова на 30 Септември, 2014 07:15:17
avatar
Сигурно го правят, защото е изчерпана хазната.
Съгласен Несъгласен
0
общо: 1 | показване: 1 - 1

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7