Футболните фенове – в „Българската пролет”!

Начална страница | Свят | България | Футболните фенове – в „Българската пролет”!
image

От всички управляващи досега Бойко Борисов беше най-близко свързан със спорта. Сам играеше футбол, а в тениса беше турнирен боец  в двойка с Любо Пенев, вождът на днешните ни футболни национали. Борисов  високо ценеше спорта като народен Космос за израз на емоции и клапан за изпускане на парата, когато се наложи.
Всички бяхме  шокирани, когато абсолютният провал на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година премиерът ни обяви като мъжествен акт на българските олимпийци, които показали на света българската мощ и дух… Защото не можеш, при него точно, спортът да се срива в пропастта, или по-точно – да се признае това.  Българският спорт днес е на нивото на гладните години след Втората световна война.
Че много обича спорта пролича и когато даде правителствения самолет да превози два футболни отбора от „Б” групите да си направят контролния мач на морето, нещо за което, примерно, професорите от БАН не биха могли и да си го сънуват.
И ето, че сега, оказва се, въпреки всичките му огромни симпатии към спортистите и постоянните жестове да докаже това, именно спортните фенове му изиграха особено  болезнена  сцена на Българския политическия театър…
„Феновете на ЦСКА излязоха на улицата за да изразят своята гражданска позиция за случващото се в държавата” – пише българската преса.
Историята на революциите показва, че протестите с  вратовръзки и  скромно поднесени  прошения на бели  листове не вършат работа. И феновете на ЦСКА, които са и достатъчно луди и достатъчно са вплели живота си в тежката българска  действителност, деца на леденото днес българското ежедневие, показаха решителност и кураж! Не се уплашиха от полицията. Според българките медии стотици фенове на ЦСКА  разпалили особено горещо огнище на масовия  протест  срещу правителството на приватизационните милионери и монополите. Тяхното възмущение било  подкрепено и с решителност и действие. Те се опитали да проправят път на протестиращите към горещите точки около министерствата и Народното събрание някъде по булевард „Христо Ботев”, а когато  полицията се изпречила срещу тях просто се врязали в редиците със щитовете. Биещи и бити в тази атака, те продължили и по-нататък, за да види българският народ и Европа, че има кой да го изведе от безвремието…
Разбира се, че с раните, получени от полицейските палки и ритници и арестите те все пак помагат на Бойко Борисов, дават му основание да обясни своята абдикация. Той каза,  че не може да бъде повече вожд, когато асфалтът, с който е постлал  улиците за хората, е окървавен с  кръвта на народа. И е абсолютно прав. Да, това е била кръвта  на феновете на ЦСКА, която може би ще бъде капката, преливаща чашата на търпението и освобождаваща енергията на българския народ  да промени досегашния си живот с по-добър.

Климент Величков
в.”България СЕГА”Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (1 направен):

Галин Кунев на 23 Февруари, 2013 06:24:15
avatar
Голямо БРАВО г-н Величков !Гордея се с написаното от вас и при първа възможност ще ви стисна ръката в знак на уважение!
Съгласен Несъгласен
0
общо: 1 | показване: 1 - 1

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7