Атентат срещу Ахмед Доган (Видео)

Начална страница | Свят | България | Атентат срещу Ахмед Доган (Видео)
image
сн.novinite.bg

Новината за покушението срещу лидера на ДПС обиколи света

Видеото, в което Октай Енимехмедов насочва пистолет към Ахмед Доган, има всички необходими елементи, за да стане хит в Youtube, въпреки че много от клиповете в Youtube  са предварително режисирани и манипулирани, за да привлекат максимално количество зрители. Дали покушението срещу Доган е реален атентат или театрално представление на този етап знаят само самите участници. Това, което е безспорно, е, че е абсолютно неприемливо да се напада с оръжие обикновен човек или политически лидер, както и да се позволи на тълпата да пребие нападателя, след като той вече е обезвреден. Като познавам обстановката в България обаче, съмнявам се, че скоро Министерството на вътрешните работи ще оповести какво точно се е случило и защо? Съмнявам се, че и провинилите се ще получат справедливи наказания. Но случилото се е повод за много българи да изкажат своето мнение за ДПС и неговия лидер, както и за политическата обстановка в България като цяло.

Това видео шокира света: 

Главният въпрос е дали има нужда от турска етническа политическа партия в България? По същата логика трябва да има арменска, ромска, еврейска и прочие партии. В САЩ, например, има имигранти от цял свят, но те не създават политически партии на етнически принцип, за да защитават своите интереси. ДПС се бори турският език да стане официален в България. В САЩ официалният език е де факто английски, а не немски, макар че немците са най-голямата имигрантска колония тук. Това не означава, че имигрантите от цял свят, които живеят в САЩ,  не говорят на собствения си език и нямат свои общности. По същата логика българските турци имат право да говорят на турски и да се самоорганизират като малцинствена общност, но в България трябва да има един официален език. Самото съществуване на партия на етнически принцип е предпоставка за етническо напрежение в страната. България вероятно се нарежда сред страните-шампиони по брой политически партии на глава от населението. Тези партии, обаче, съществуват заради амбициите на определени “политически активни личности”, а не заради реалната потребност на хората. Политиката в България е преди всичко изгоден бизнес, а не обществено полезна дейност. ДПС е също един голям бизнес и Ахмед Доган е главният бизнесмен, потвърждение за което са неговите думи, изречени на митинг в с. Кочан на 18 юни 2009 година: ”Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансиите в държавата”. В основата на бизнеса на Доган и ДПС е турската етническа карта, разбира се. Още на 12 юни 1990 година Ахмед Доган е казал: “Аз съм човек на делото, посветил съм се на борбата за права на турското население. По-скоро ще заложа главата си, отколкото да отстъпя и милиметър от постигането на тези права. Това е съдържанието на действията ми, първата ми мисия. Непосредствено свързана с нея е и втората ми мисия – да направя всичко, за да може у помаците да се изгради турско самосъзнание. Това са хора, изключително предани на своята религия и вярващи, че са турци. ДПС е задължена на обстоятелството, че съществува Турция. От страх пред силата на Турция, българите не посмяха да ни попречат да участваме в изборите. Страхуват се от нас, тъй като зад гърба ни е Турция”.

Ето как ДПС допринася за добрия имидж на България по света:

 

За да върви бизнеса на ДПС, трябва да е максимално успешен ПР-ът, че българските турци са онеправдани в България и се нуждаят в защита, че помаците са по-скоро турци, а не българи и че те също се нуждаят от защита. В реалния живот нещата не стоят така. Българи, турци и помаци живеят нормално и в разбирателство. Напрeжението между етносите е изгодно за етнически партии като ДПС и то главно, за да правят пари от своята политическа дейност. Ето защо, ако България бе нормална демокрация, хора като Ахмед Доган би трябвало да бъдат разследвани за нарушения по повод  насаждането на етническа омраза, а  всички техни финансови транзакции в България и чужбина (2 милиона българи днес са в чужбина) да бъдат щателно проверени. Защото след време може да се случи това, което Тургут Юзал каза в прав текст още през 1991 година: “Един ден Булгаристан ще бъде наша, само че този път ще я купим!”

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”

 


Оценете тази статия
3.67

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7