ГАБРОВО - 07.08.18 – Затворник иска обезщетение заради стрес, психически и физически дискомфорт, безсъние, изтезание и мъчение

Начална страница | Свят | БГ Региони | ГАБРОВО - 07.08.18 – Затворник иска обезщетение заради стрес, психически и физически дискомфорт, безсъние, изтезание и мъчение

Административният съд в Габрово отхвърли иск на пребиваващ в ловешкия затвор мъж срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“-София.
 Затворникът настоява за получи сумата от 2000 лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди вследствие на ухапвания от дървеници, както и лихва за забава, считано от 24.01.2018 г. до окончателното изплащане.
 Решението подлежи на оспорване с касационна жалба и касационен протест пред Върховен административен съд на Република България в четиринадесетдневен срок от съобщаването му на страните.
Затворникът твърди, че на 28.12.2017 г. подал сигнал до надзорно-охранителен състав на затвора в Ловеч, че в стаята, в която пребивава, има дървеници, като показал нагледно как са го изпохапали по тялото, а клепачът на едното му око бил подут и го лишавал от пълноценно зрение. Въпреки това не били предприети никакви действия. В първия работен ден на 2018 г. - януари, мъжът подал жалба до директора на затвора.
В исковата молба се твърди, че едва на 5.01.2018 г. завивките и дюшекът били изпарени, но дървениците не били унищожени, поради което и към 24.01.2018 г. продължава да търпи посочените неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, психически и физически дискомфорт, безсъние, изтезание и мъчение, вследствие на бездействието на администрацията.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7