БЛАГОЕВГРАД - 04.06.18 - Трети обвиняем заради схемата с подкупи в КАТ-Благоевград

Начална страница | Свят | БГ Региони | БЛАГОЕВГРАД - 04.06.18 - Трети обвиняем заради схемата с подкупи в КАТ-Благоевград

Повдигнаха обвинение на още един участък в престъпната схема за вземане на подкупи в КАТ-Благоевград. Окръжна прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем Никола Доганджийски, участвал като помагач в извършване на престъплението. Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено е претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление.
За времето през 2017 г. и 2018 г., в Благоевград, при условията на продължавано престъпление, като помагач, обвиняемият Доганджийски умишлено улеснил Данаил Стоицов, в качеството му на началник сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР-Благоевград, да приеме дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и  пътни превозни средства, както в Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ-Петрич и РУ-Гоце Делчев.
В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Никола Доганджийски провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа.
Спрямо обвиняемия Никола Доганджийски е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 6000 лева. Тя е съобразена със здравословното му състояние.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7