"България СЕГА"- вестникът на българите в САЩ и Канада + - БУРГАС - 04.06.18 – Ангелкова за шума: Черноморието не може да стане санаториум

БУРГАС - 04.06.18 – Ангелкова за шума: Черноморието не може да стане санаториум

Начална страница | Свят | БГ Региони | БУРГАС - 04.06.18 – Ангелкова за шума: Черноморието не може да стане санаториум

"Няма как след 23.00 ч. да се налага вечерен час. Това време отдавна е минало. Трябва да се съобразим с вида на курортите и техните туристи, които са се насочили към конкретното място именно, избирайки го, според своите предпочитания.
На старта на сезона не трябва да се правят такива резки движения с проверките. Вместо да изпишем вежди, може да избодем очи. Да не стане така, че в движение да се сменят туристи, да се отменят резервации и да отчетем следващата година драстичен спад". Така коментира в Созопол промените в Закона за шума и проверките след 23.00 часа, по предложение на вицепремиера Валери Симеонов, министърът на туризма Николина Ангелкова.
По думите й, промените трябва да са широко обсъдени с бранша, за да има предвидимост. "За туроператорите е важно, когато насочват вниманието към България като предпочитана дестинация,важно е за всеки един турист, когато планира своята почивка е да има предвидимост какво ще очаква в дадената дестинация. Проверките не трябва да пречат на почиващите. Изложили сме много добре в промените в Закона за туризма, които са за обществено обсъждане в момента, че е нужен специален статут за ни националните курорти, за да се знае какво се очаква от тях. Не можем да превърнем цялото Черноморие в санаториум.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7