БЛАГОЕВГРАД - 11.04.18 - Оставиха в ареста грабителите, отмъкнали 40 000 лв. от благоевградчанка

Начална страница | Свят | БГ Региони | БЛАГОЕВГРАД - 11.04.18 - Оставиха в ареста грабителите, отмъкнали 40 000 лв. от благоевградчанка

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на А. Грошаров (на 27 години) и М. Топузов (на 24 години), обвинени за извършено от тях престъпно деяние по чл. 199 от НК.
Досъдебното производство по случая е започнало във връзка с получен сигнал за грабеж на жена в Благоевград. Около 21 ч. на 3 април, в района на ул. „Г.С.Раковски“ в града, тя била нападната от две непознати лица.
В хода на разследването било установено, че пострадалата се прибирала от работа, като паркирала автомобила си пред блока, в който живее. Наближавайки входната врата тя била бутната в гърба от две лица, които издърпали чанта от ръката й и избягали.
В резултат на грабежа от нея били отнети портмоне, ключове за апартамент, банкова карта, мобилен телефон и осемдесет лева. Освен това в чантата имало и парична сума от около четиридесет хиляди лева, събрана от оборота на фирмата и предназначена за закупуване на служебни автомобили.
При огледа на местопроизшествието полицейските служители намерили мобилен телефон, изпаднал от единия извършител. Били иззети записите от охранителни камери в района, на които бил разпознат М. Топузов.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7