БУРГАС - 05.02.18 – Родители от цялата страна настояват за уволнения в "Брезичка"

Начална страница | Свят | БГ Региони | БУРГАС - 05.02.18 – Родители от цялата страна настояват за уволнения в "Брезичка"

"На протестите, които организираме в по-големите градове в страната от 10 февруари, очакваме да излязат родители, майки с деца и заинтересовани лица, които са против насилието като цяло и всичко, което се случва в предучилищното и училищното образование.
Всички, които ще излязат на улицата са хора, които подкрепят нашата гражданска инициатива за промени в Закона. Към нас се присъединява и възмутената от случая в ОДЗ "Брезичка" в Бургас общественост. Ние съзнаваме, че възпитателите са пренатоварени, но именно за това са нужни промени в системата". Това коментира в ефира на Дарик Бургас Васил Николов - председател на Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.
По думите му, Гражданската инициатива ще продължи да настоява ръководството на детската градина, в която беше заснето как възпитатели бият и унижават 4-5-годишни деца, да понесе наказателна отговорност. След появата на скандален клип в интернет за насилие над деца в детска градина "Брезичка" в Бургас прокуратурата започна проверка.
"Ние настояваме пред кмета на Бургас да не допуска директорката на "Брезичка" Събка Недева и двете възпитателки да напускат. Не може след подобен скандал, те да бъдат изпратени с почести, напротив. Настояваме те като отговорници да бъдат дисциплинарно уволнени", каза още инж. Николов.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7