ВИДИН - 04.02.18 - Митрополит Даниил: Видинска епархия не е бедна, бедно е мисленето, това ни прави бедни

Начална страница | Свят | БГ Региони | ВИДИН - 04.02.18 - Митрополит Даниил: Видинска епархия не е бедна, бедно е мисленето, това ни прави бедни

„Видинска епархия не е бедна епархия, тази земя, която е изхранвала толкова поколения, която е давала хляб, радост на толкова хиляди хора, как можем да кажем, че е бедна. Бедно е мисленето, бедно е обезверяването, това ни прави бедни“. Това каза в първото си интервю пред медиите новоизбраният Видински митрополит Даниил, който беше попитан от журналистите как ще замени служението си в САЩ с това във Видинска епархия, която е в най-бедния регион на страната.
 Новоизбраният митрополит Даниил припомни, че от седем години е викарий на митрополита на САЩ, Австралия и Канада Йосиф.
 Първите ми думи, когато отида във Видин, ще са: "Бог да помага, защото това е отговорно служение, без Божията помощ нищо не можем да направим", заяви новият Видински митрополит. Той каза, че трябва да имаме също единомислието и единодействието, когато сме заедно, народът го е казал и го е написал на сградата на Народното събрание - "Съединението прави силата".
 През тези седем години в Америка, съм се връщал всяка година - по веднъж или по два пъти в България, а в днешно време разстоянията не са толкова големи, както са били преди, и се преодоляват по-лесно, каза митрополит Даниил. Той отбеляза, че близостта с родината, с приятелите и семейството, със събратята, където е служил, винаги я е имало през тези години в САЩ.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7