ПЛОВДИВ - 29.01.18 – FISA: Пловдив ще направи едно прекрасно Световно първенство по гребане

Начална страница | Свят | БГ Региони | ПЛОВДИВ - 29.01.18 – FISA: Пловдив ще направи едно прекрасно Световно първенство по гребане

Пловдив ще проведе едно превъзходно Световно първенство по гребане за мъже и жени през септември. Около тази теза се обединиха техническият директор на Международната федерация по гребане (FISA) Светла Оцетова, Камерън Алън – организационен мениджър на FISA и техническия делегат за първенството  Бернт Шумахер, който инспектираха подготовката на Гребния канал в града.
„Вече се е запознах с възможностите за тренировки, транспорт, изхранване, почивка и възстановяване на състезателите. Смятам, че имате опит, който е достатъчен, за да направите едно превъзходно спортно събитие“, каза Алън.
„Когато на последния конгрес на  FISA Пловдив не успя да получи следващото голямо Световно първенство по гребане заради липсата на втори канал, това предизвика разочарование сред големите отбори“, разказа Светла Оцетова.В тази връзка тя каза, че FISA е готова да сподели своя опит при решаване на екологични конфликти при изграждането на гребни съоръжения. Оцетова разказа за опита на швейцарския град Люцерн, където се провеждат състезания по гребане от най-висок ранг. За да отговори на техническите изисквания на  FISA обаче е трябвало да се направят подобрения по водното трасе в езеро, което е природна забележителност и е под екологична защита. Прагматичните швейцарци са създали и реализирали работещ проект, а състезанията носят на Люцерн ежегодни приходи.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7