ЯМБОЛ - 13.12.17 – Учениците, нападнали таксиметров шофьор, тренират бокс, единият - шампион

Начална страница | Свят | БГ Региони | ЯМБОЛ - 13.12.17 – Учениците, нападнали таксиметров шофьор, тренират бокс, единият - шампион

1-годишен таксиметров шофьор от Ямбол е прострелян от двама ученици. Двете момчета - Симеон Димитров на 18 години и Костадин Стоянов на 14 години, са искали да вземат дневния оборот и да откраднат колата.  Нападателите ще бъдат съдени за въоръжен грабеж и опит за убийство.
Екшънът се разиграл снощи, около 18.20 часа край гробищния парк в близкото до Ямбол село Дражево. Таксиметровият шофьор е бил изпратен от диспечера на компанията след поръчка. Клиентите били двама тийнейджъри на 14 и 18 години, съобщи зам.-шефът на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова. Тя обясни, че двете момчета са се сговорили предварително да вземат оборота на шофьора, а опитът за убийство е бил извършен с въздушна пушка, преправена в огнестрелно оръжие. Използвани са и газов пистолет, а също така и нож, обясни тя.
Простреляният шофьор се обадил на баща си, който пък повикал линейка. Мъжът е бил откаран в ямболската болница, където му е направено спешно кръвопреливане и е стабилизиран.
По-рано бе съобщено, че между двамата извършители е имало скандал и единият бил с прорезна рана.
Двамата са възпитаници на ямболското спортно училище и тренират бокс, като 18-годишният е шампион за младежи на страната в категорията си.
За тежкото умишлено престъпление Наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7