КЪРДЖАЛИ - 24.11.17 - 10 000 евро струва преминаването на българо-турската граница?

Начална страница | Свят | БГ Региони | КЪРДЖАЛИ - 24.11.17 - 10 000 евро струва преминаването на българо-турската граница?

10 000 евро на човек струва нелегалното преминаване на българо-турската граница, твърдят източници на NOVA. Предполага се, че по тази схема е действал и каналът, заради който бяха задържани трима българи. Мъжете остават в Одринския затвор, но все още нямат официално повдигнати обвинения.
След опита за държавен преврат вече 16 месеца в Турция е в сила извънредно положение. На практика това дава огромна власт в ръцете на президента - Реджеп Ердоган.
След опита за преврат започнаха масови арести. В момента в затворите има близо 230 000 души. Около 50 000 от тях са обявени за "Гюленисти", а над 60 000 са задържани с мотив, че участват в терористична група.
Задържаните българи са заподозрени в „нелегален трафик на мигранти и участие в престъпна организация”. Това е текстът, който позволява най-бърз и лесен арест.
Николай, Шабан и Гюрсел - това са имената на българите, които чакат присъдата си. Съобщават ги турски агенции, но властите официално мълчат. Задържаните мъже са от Крумовград и Кърджали.
„Има досъдебно разследване, трябва да бъдем много прецизни към информацията за обвинението. Важно е да кажем, че и тримата са само български граждани, не са с двойно гражданство”, коментира Надежда Нейнски, посланик на България в Турция.
Един от задържаните е от Крумовград, а останалите живеят в Кърджали. Мъжете владеят перфектен турски. Това е и причината да откажат преводач в затвора. Имат обаче служебен защитник.






Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7