ГАБРОВО - 04.11.17 – Трите послания, които Франция отправи към Габрово и към кмета Таня Христова

Начална страница | Свят | БГ Региони | ГАБРОВО - 04.11.17 – Трите послания, които Франция отправи към Габрово и към кмета Таня Христова

Франция отправи три послания към Габрово и към кмета Таня Христова. Това стана по дипломатически път, чрез Негово превъзходителство Ерик Льобедел, посланик на страната в България. Както сам дипломатът каза, визитата му в Габрово на 3 ноември е по покана на кмета Таня Христова.
Първото послание на Франция е поздрав към Таня Христова и Габрово.
„Идвам в една уникална обстановка. В ситуация, когато кметът двукратно е награден за най-добър кмет на България, община Габрово е наградена за еко-община и когато Габрово е награден за „Творчески град”. Не знам дали има толкова много градове, които да са получили такива награди в ограничен период от време."
Второто послание на Франция е подкрепа в сферата на културата.
„Защото, очевидно, Габрово е град на творческа активност и съзидателност. Град, който може да комбинира културата с хумора. Град, който може да комбинира култура с креативност. Фактът, че в момента „Дома на хумора и сатирата” е домакин на изложба, посветена на Кристо и Жан-Клод е ясно доказателство за това."
Третото послание на Франция е подкрепа в екологичната сфера.
„Очевидно това, което видях досега – в Детска градина „Слънце” и в пречиствателните станции, е доказателство, че има възможности за обмяна на добри практики.”
Посланикът се върна към наградата, която Габрово получи в екологичната сфера и заяви, че вижда поле за сътрудничество с населени места във Франция, посочвайки Ланс или Париж.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7