КЮСТЕНДИЛ - 27.09.17 - Отбелязват 70 години волейбол в Кюстендил

Начална страница | Свят | БГ Региони | КЮСТЕНДИЛ - 27.09.17 - Отбелязват 70 години волейбол в Кюстендил

70 години волейбол в Кюстендил, годишнината ще бъде отбелязана на 28 септември четвъртък от 16:00 часа в спортна зала Осогово. Ще бъде почетена паметта на всички деятели дали много за волейбола в Кюстендил. Предвиден е и приятелски мач с девойките на Марек.
Волейбол започва да се играе в Кюстендил през 1947 година, в бившите казарми.
Първите запалили искрата са Драго Стоянов и Иван Шахов.
“В мъжкото направление достигнахме до първата “А” група, но не можахме да играем и един мач, преди това играхме 4 години във втория ешалон. Имахме в състава ни Борислав Кьосев, който спечели по това време сребърни медали на Световното първенство за младежи. Тогава, настъпиха промени за градове до 60 000 жители, решиха за Кюстендил: баскетбол- само за мъже и волейбол- за жени , а нямахме нито една женска група. Много разочаровани бяхме и момчетата, и ние като дружество, и публика, целият ни труд отиде на вятъра”, коментира пред Дарик радио старши треньорът на “Велбъжд” Емил Стоянов. Той работи за волейбола в Кюстендил вече 42 години.
“В женското направление успяхме с много труд, от деца, девойки до жени. Във втора група играхме 3 години и 11 години в елитната група. Завоювахме бронзов медал на Републиканско първенство при жените. Имаме национални състезателки. Подрастващите са редовни участници във финалите на републиканските първенства”, каза още Стоянов.
Последният успех на волейболната школа на “Велбъжд” от тази година са сребърните медали на Момичетата на Републиканското първенство, от 18 отбора..


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7