РУСЕ - 26.09.17 – Отборът на Русенски университет с награда за Дизайн на автомобил

Начална страница | Свят | БГ Региони | РУСЕ - 26.09.17 – Отборът на Русенски университет с награда за Дизайн на автомобил

Втори отбор от Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще вземе участие в Shell Eco-marathon Европа 2018. Това стана ясно след като студентите участваха в Shell Eco-marathon Challenger Event – отделен предварителен кръг, по време на който отборите, заявили участие за първи път, тестват и правят подобрения по своите превозни средства, преди да станат част от голямото състезание.
Младите инженери от Русе заеха петото мястото в категорията Градски тип автомобили, задвижвани от водородна клетка, Те получиха и наградата за Дизайн на автомобила. Вторият отбор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ е съставен от близо 40 души от различни специалности към четири факултета на Русенския университет, сред които Технология и управление на транспорта, Телекомуникации, Промишлен дизайн и др. Автомобилът им носи името HydRU – съкращение от първите букви на горивото на автомобила на английски и името на университета. Управлението му е разделено на две части – кормилната уредба е изцяло механична, чрез лостова система се извършва завиване с предните колела на автомобила. Задвижването се извършва по електронен път посредством потенциометри и контролери, които регулират количеството ток, което достига до електродвигателите.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7