ПЕРНИК - 11.07.17 – Перник иска да се инкриминира незаконният въгледобив

Начална страница | Свят | БГ Региони | ПЕРНИК - 11.07.17 – Перник иска да се инкриминира незаконният въгледобив

Ръководството на Община Перник внесе предложение за изменение и допълнение на Наказателния кодекс във връзка с незаконния въгледобив, съобщи зам.-кметът по икономическа политика и евроинтеграция на Перник Денислав Захариев.
Писмото е изпратено до председателя на Народното събрание, Министерството на правосъдието, Министерството на енергетиката и Министерството на икономиката.
„Въпреки че проблемът с незаконния добив не касае пряко правомощията и юрисдикцията на Община Перник, защото полезните изкопаеми са държавна собственост, ние като администрация реагираме, тъй като се уврежда и застрашава животът, имуществото и спокойствието на перничани. Становището на експертите е, че с криминализирането на незаконния въгледобив, проблемът ще бъде решен и ние ще настояваме за това“, коментира Денислав Захариев.
Община Перник настоява за бързо и незабавно инкриминиране на незаконния въгледобив, който се извършва на територията на целия град.
Години наред нерегламентираният добив на въглища се е превърнал в начин на препитание на някои хора, предимно от ромски произход. Те копаят в стари подземни галерии, рискувайки живота си, разрушават инфраструктурата, застрашават домовете на хората. Заради незаконния въгледобив преди няколко години се активира свлачище и три къщи пропаднаха в изкопани под тях рудници.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7