СОФИЯ - 11.07.17 – Палежът на крана пред НДК: Престъпление или акт на съпротива?

Начална страница | Свят | БГ Региони | СОФИЯ - 11.07.17 – Палежът на крана пред НДК: Престъпление или акт на съпротива?

Разрушаването на паметника пред НДК и последвалият палеж на крана, който демонтираше монумента, се превърна в една от най-обсъжданите теми в социалните мрежи. Вчера се появи и информация, че е замесен вътрешен човек.
Управителят на охранителната фирма Ивайло Манолов обаче заяви пред NOVA, че тези подозрения не са верни. Въпреки че версията за хвърлен коктейл „Молотов” през оградата бе отхвърлена, той допусна, че е възможно именно това да се е случило.
„Това са поръчани хора и някой е платил кранът да бъде повреден”, смята Манолов.
„Още от първия ден, в който започна демонтирането на паметника, започнаха и вандалските набези. Постоянно хвърляха камъни, бутаха оградите, заплашваха охранителите. Това се случва всяка нощ”, разказа още Ивайло Манолов.
„Разрушаването на този паметник и съпротивата срещу него може да бъде прочетено като съпротива срещу разрухата. 28 години в България действат разрушението, грабежът, капитализъм, който е един от най-уродливите”, заяви от своя страна журналистът Петър Волгин.
„Това е посегателство върху частна собственост. Никой няма право заради разлика в политически позиции или за отношение към паметник да осъществява посегателство върху частна собственост. Собственикът на този кран с нищо не е виновен. В този смисъл това не е легитимен акт на съпротива, а престъпление”, на мнение е Георги Харизанов от Института за дясна политика.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7