ВРАЦА - 17.03.17 - Враца става център за обучение за работа с локални инсталации за пречистване на отпадъчни води

Начална страница | Свят | БГ Региони | ВРАЦА - 17.03.17 - Враца става център за обучение за работа с локални инсталации за пречистване на отпадъчни води

Проект „Демонстрационен център за локални инсталации и технологии за пречистване на отпадъчни води (JIИTПOB)“ ще бъде открит до края на месеца във Враца. Това е първият подобен проект, който се реализира в страната. Средствата за изграждането са предоставени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството от бюджета на министерството за 2016 г., по програма 4 „Устройствено планиране, геозащита, водоснабдяване и канализация” и са на стойност 180 000 лв. Центърът се намира на територията на Пречиствателната станция във Враца. Две локални пречиствателни станции са дарени от немска фондация, като едната ще се намира в село Згориград.
Проектът „Демонстрационен център за локални инсталации и технологии за пречистване на отпадъчни води (JIИTПOB)“, гp. Враца има за цел да се създаде център за децентрализирано пречистване на отпадъчни води, като комбинация от модулни пречиствателни станции за отпадъчни води /МПСОВ/, работещи по различни технологични схеми, съответно изискващи различна поддръжка и система за обслужване, за да предложи на пазара възможност за реализация на устойчиви технологии за децентрално пречистване на отпадъчни води.
Центърът ще бъде използван за обучение и образование на различни аудитории от страната и чужбина.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7