ПЛЕВЕН - 07.03.17 – Интерактивна система за преподаване от най-ново поколение, заработи в СУ „Иван Вазов”

Начална страница | Свят | БГ Региони | ПЛЕВЕН - 07.03.17 – Интерактивна система за преподаване от най-ново поколение, заработи в СУ „Иван Вазов”

Интерактивна система за преподаване с използване на специализиран софтуер за образованието mozaBook Classroom работи от тази седмица в СУ „Иван Вазов” – Плевен. Системата е монтирана в 13 от класните стаи и в зала „Европа”, интернет мрежа свързва специалните мултимедийни дъски и дисплеи с Touch екран, на който се визуализира информацията.
Това не са традиционните електронни уроци, а т.нар. сцени, при които на учителите се дава възможност да комбинират изключително богато 3D анимирано съдържание по всички предмети от 1 до 12 клас, обясни директорът на училището Димитър Митев.
Учителят може да разработи електронно съдържанието и да го сподели с учениците, а те – да го прегледат от домовете си или от всяко друго място неограничен брой пъти. Самите ученици споделиха, че преподаването по този начин им харесва и ги улеснява, а „сухата” наука става по-интересна. За да се запознаят с възможностите и приложението на софтуера, учителите са преминали обучения. Инвестицията в новата система, каквато за момента в страната има единствено в СУ „Иван Вазов” – Плевен, е близо 60 хил. лв. от бюджета на училището.
С това нововъведенията не приключват, обясни Димитър Митев. Той демонстрира монтираната система външни ролетни щори с електронно управление, които минимизират влиянието на атмосферните условия и намаляват месечните разходи за консумативи.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7