СТАРА ЗАГОРА - 27.01.16 - В какво се превръщат героите?

Начална страница | Свят | БГ Региони | СТАРА ЗАГОРА - 27.01.16 - В какво се превръщат героите?

Помните ли Марио? 15-годишното момче, което с риск за собствения си живот, извади друго дете от пропаст. Тогава, преди три години, Марио, който расте в държавна институция заедно с братята си, се превърна в национален герой.
„Мария от Стара Загора, която стана център на внимание, ме подсети за Марио. Те са две деца, които попадат по един и същи начин в необикновена ситуация и правят героична постъпка. Но всъщност животът не е приказва и срещата ми с Марио го доказва. Защото Марио, въпреки героичната си постъпка, не е герой в собствения си живот", коментира в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия журналистът Миролюба Бенатова.
Заради спасения живот на 8-годишния Мишо от Белоградчик, редом до полицаите на годината, застана и Марио Тихомиров.
Къде е Марио днес и сбъдна ли мечтите си? Сега Марио е на 18 години, пълнолетен е, но е със завършен девети клас и абсолютно по желание решава да напусне училище и да не завърши образованието си. Той има работа, но не рита, дори за удоволствие, а това беше мечтата му-да стане футболист. Марио запълва времето си със забавления по баровете. Съжалява, че е пропуснал шанса си да играе в Младежката лига. Но вече е късно. Липсва му само вниманието от онова време.
„За мен Марио, за съжаление, е част от статистиката за децата, които напускат училище. Марио е един от тях", добави Миролюба Бенатова.






Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7